Αναταραχή στην Επιτροπή ΟΠΕΚΕΠΕ για τον «πραγματικό Φραπέ»: Ζητούν ενημέρωση από τον Κουσουλό και τον ΑΝΤ1
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Αναταραχή στην Επιτροπή ΟΠΕΚΕΠΕ για τον «πραγματικό Φραπέ»: Ζητούν ενημέρωση από τον Κουσουλό και τον ΑΝΤ1

Πλήρη και αναλυτική ενημέρωση από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για ρεπορτάζ «αναφορικά με το ποιος είναι, αν είναι ο Ξυλούρης, τον οποίο εξετάσαμε» ζήτησε ο εισηγητής της ΝΔ στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, Μ. Λαζαρίδης.

Ειδικότερα, κάλεσε το προεδρείο της επιτροπής να αποστείλει σχετική επιστολή προς τον ΑΝΤ1, προκειμένου να υπάρξει πλήρης ενημέρωση, «και βεβαίως να μας πούν από που προκύπτει αυτό, με δεδομένο ότι η και επιτροπή μας στηρίχθηκε και στηρίζεται στη δικογραφία της ευρωπαϊκής εισαγγελίας».

Την κατάθεση στην επιτροπή όλων των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών των επισυνδέσεων και όχι επιλεγμένων αποσπασμάτων τους ζήτησε η εισηγήτρια του ΚΚΕ, Δ. Μανωλάκου.

Σχολιάζοντας το ζήτημα που έθεσε η ΝΔ, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζ. Κωνσταντοπούλου, έκανε λόγο για «έναν φοβερό αποπροσανατολισμό και ένα ξέπλυμα».

Από την πλευρά του, ο ανεξάρτητος βουλευτής και μέλος του Κινήματος Δημοκρατίας, Αλ. Αυλωνίτης, ζήτησε από την αρμόδια υπηρεσία της ΕΛΑΣ να πραγματοποιηθεί έλεγχος της φωνής του μάρτυρα Γ. Ξυλούρη, σε σύγκριση με τις ηχογραφημένες επισυνδέσεις της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής στην οποία έχουν προγραμματιστεί να καταθέσουν οι κκ Γ. Μυλωνάκης και Άκης Σκέρτσος, η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, Μ. Αποστολάκη δεν απέκλεισε “να κρύβεται σκοπιμότητα” στην μη αποστολή πλήρων στοιχείων που είχε ζητήσει από τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Καββαδά για για την πληρωμή του μεγαλύτερου μέρους των 6.404 δεσμευμένων ΑΦΜ της περιόδου 2022 και 2023. «Εάν ο κ. Καββαδάς δεν αποστείλει σύντομα τα συμπληρωματικά στοιχεία [. . .] σημαίνει ότι ο μηχανισμός που οδήγησε τον ΟΠΕΚΕΠΕ στο σκάνδαλο, εξακολουθεί και δρα ανενόχλητος, και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο» ανέφερε.

Ο εισηγητής της Νέας Αριστεράς, Ν. Ηλιόπουλος, κατέθεσε αίτημα που σχετίζεται με την εξάρθρωση οργάνωσης στο Ηράκλειο, υπό τον Μ. Χιλετζάκη, και αφορά σε τρία συγκεκριμένα ΑΦΜ, που «φαίνεται να είναι μέρος των 5.430 ΑΦΜ που είχαν δεσμευτεί από την κ. Τυχεροπούλου». «Στο βαθμό που ισχύουν οι πληροφορίες, για ΑΦΜ που είχαν δεσμευτεί, μετά από ελέγχους από την κ. Τυχεροπούλου, και μετά την απομάκρυνση της και τις αλλαγές στην ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ, όλα αυτά μετά πληρώθηκαν κανονικά, δείχνει ότι μιλάμε για ένα σκάνδαλο το οποίο συνεχίζεται ακόμα και σήμερα» τόνισε.

Για νέο “λάδι στη φωτιά” από την κυβέρνηση μίλησε ο εισηγητής της Ελληνικής Λύσης, Κ. Μπούμπας, σύμφωνα με τον οποίο, χθες, ο ΕΛΓΑ μπήκε στους λογαριασμούς των αγροτών «και πήρε ότι βρήκε. Υπάρχουν 40.000 ΑΦΜ που είναι σε έλεγχο και χωρίς να έχουν πάρει καν προκαταβολή, αγρότης, με 403 ευρώ, του πήρανε τα 400 και του άφησαν τα 3 ευρώ».

Loading

Play