Δήμαρχος Λονδίνου: «να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα Γλυπτά – Αξιοθρήνητη η στάση του Σούνακ»

Ο δήμαρχος Λονδίνου κλίνει περισσότερο στη θέση της Ελλάδας σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Ο δήμαρχος Λονδίνου Σαντίκ Καν παραχώρησε συνέντευξη στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» και είπε μεταξύ άλλων «θα ήταν υπέροχο αν ο κόσμος μπορούσε να θαυμάσει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο φυσικό τους περιβάλλον, χωρίς να χρειάζεται να έρθει στο Λονδίνο για να τα δει».

propoli

Ο ίδιος επαναλαμβάνει τη δήλωση που είχε κάνει παλιότερα περί μιας συμφωνίας «για να μοιραζόμαστε τα Μάρμαρα», ωστόσο τώρα δείχνει ότι συμφωνεί περισσότερο με τη θέση της Ελλάδας.

Επίσης στέκεται και στη μόνιμη επιστροφή των Μπρούντζινων του Μπενίν στη Νιγηρία από το βρετανικό Μουσείο Χόρνιμαν και αναφέρει ότι είναι εφικτή και μια συμφωνία για τα Γλυπτά.

Παράλληλα κάνει λόγο για «αξιοθρήνητη» συμπεριφορά του Ρίσι Σούνακ προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ελπίζει ότι η επερχόμενη κυβέρνηση των Εργατικών με πρωθυπουργό τον Κιρ Στάρμερ θα έχει συνεργασία με την Ελλάδα, για να διευθετηθεί το θέμα.

Παράλληλα, ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος δυτικής πρωτεύουσας, ο οποίος στις εκλογές της 2ας Μαΐου διεκδικεί τρίτη θητεία, ζητεί από τους Έλληνες του Λονδίνου να τον ψηφίσουν για να συνεχίσει να μάχεται για τα δικαιώματά τους, χαρακτηρίζει το Brexit «καταστροφικό» και εξαγγέλλει την επαναφορά του προγράμματος Erasmus ειδικά για το Λονδίνο ώστε να ξαναρχίσουν οι ανταλλαγές φοιτητών (και) με την Ελλάδα.

Loading