Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Αύριο η εκπαίδευση των περίπου 60 εθελοντών και εθελοντριών που θα συμβάλουν στη διαμόρφωση του προφίλ Υγείας

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Αύριο η εκπαίδευση των περίπου 60 εθελοντών και εθελοντριών που θα συμβάλουν στη διαμόρφωση του προφίλ Υγείας

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών θα γίνει η εκπαίδευσή τους σε δύο γκρουπ, πρωινό και απογευματινό

Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, ως ένα από τα παλαιότερα και ιδρυτικά μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), αλλά και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, εφαρμόζει εδώ και δεκαετίες πολιτικές και δράσεις πρόληψης και προαγωγής της υγείας που καλύπτουν όλο το φάσμα των ηλικιών, τις ευπαθείς ομάδες, την ενημέρωση του πληθυσμού για ψυχικά και σωματικά νοσήματα, αλλά και προγράμματα ενδυνάμωσης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής σε επίπεδο ατόμου και κοινότητας. 

Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε να εκπονήσει το Προφίλ Υγείας του δήμου, μία επιστημονικά τεκμηριωμένη έκθεση για τη δημόσια υγεία στον δήμο που αποτελεί από τα βασικά εργαλεία των Υγιών Πόλεων παγκοσμίως. 

Για την εκπόνηση της μελέτης αυτής έχει συνταχθεί ειδικό ερωτηματολόγιο με βάση τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το οποίο θα κληθούν να απαντήσουν 800 μόνιμοι κάτοικοι του δήμου μας. Θα διανεμηθούν 800 ερωτηματολόγια σε όλο τον δήμο, αναλογικά με τον πληθυσμό, και θα συμπληρωθούν από εκπαιδευμένους/-ες εθελοντές/εθελόντριες- συνεντευκτές/ συνεντεύκτριες. Η εκπαίδευση των περίπου 60 εθελοντών και εθελοντριών που έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή θα γίνει αύριο στις 10 το πρωί και στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών (Ελ. Βενιζέλου 125, 3ος όροφος, περιοχή Στρεμπενιώτη) από τον ψυχολόγο MSc. Στάθη Παπαχρήστου. 

Όπως τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ευχαριστώντας παράλληλα τους εθελοντές και τις εθελόντριες για την απόφασή τους να στηρίξουν την προσπάθεια, «ο δήμος που εδώ και χρόνια αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και εφαρμόζει δοκιμασμένες πολιτικές πρόληψης για τη διατροφή, τη φυσική άσκηση, την καταπολέμηση του καπνίσματος, την αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ και άλλων ουσιών, την ψυχική και πνευματική υγεία δημοτών και κατοίκων δεν θα μπορούσε παρά να πρωτοστατεί στην πρωτοβουλία του ΕΔΔΥΠΠΥ σπεύδοντας να διαμορφώσει το προφίλ υγείας του».

Ευχαριστίες προς τους εθελοντές εξέφρασε και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ειρήνη Καγιαμπίνη. 

Να σημειωθεί επιπλέον, ότι στους εθελοντές και στις εθελόντριες θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής της Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ώστε να το χρησιμοποιήσουν στο βιογραφικό τους.

Loading

Play