Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη – Πού και τι ώρα θα γίνουν
(ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη – Πού και τι ώρα θα γίνουν

Δύο κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας έχουν οριστεί για σήμερα, Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, στη Θεσσαλονίκη. Αφορούν δράσεις εργαζομένων στο Θεαγένειο νοσοκομείο και εκπαιδευτικών.

Πιο συγκεκριμένα:

Στις 08:30, στο Θεαγένειο, το προσωπικό του νοσοκομείου θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία. Ταυτόχρονα, έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας από τις 8:00 το πρωί έως τις 15:00.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διεκδικούν: αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΣΥ, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, ενιαίο νοσηλευτικό κλάδο, αυξήσεις μισθών, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, αύξηση και αποκατάσταση αδικιών στο επίδομα ανθυγιεινούς εργασίας, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους. Παράλληλα τονίζουν ότι η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων υποβαθμίζουν την ποιότητα των υπηρεσιών και εντείνουν τις ανισότητες στην πρόσβαση των πολιτών στην υγεία.

Στις 14:30 στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης στην οδό Σαπφούς, θα γίνει διαμαρτυρία από εκπαιδευτικούς για ζητήματα του κλάδου τους.

Loading

Play