Η «Μια μάχη μετά την άλλη» θριαμβεύει στα Όσκαρ 2026 με έξι βραβεία

Η «Μια μάχη μετά την άλλη» θριαμβεύει στα Όσκαρ 2026 με έξι βραβεία

Η 98η απονομή των Όσκαρ, που πραγματοποιήθηκε στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες, επιβεβαίωσε τη δυναμική της ταινίας «Μια μάχη μετά την άλλη», η οποία αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς, κερδίζοντας συνολικά έξι αγαλματίδια, συμπεριλαμβανομένων Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας για τον Πολ Τόμας Άντερσον. Παρά το ρεκόρ των 16 υποψηφιοτήτων, οι «Αμαρτωλοί» του Ράιαν Κούγκλερ απέσπασαν τέσσερα βραβεία, ενώ η ταινία «Φρανκενστάιν» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο ακολούθησε με τρία.

Ο Πολ Τόμας Άντερσον, παραλαμβάνοντας το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη που έλαβε από τους συνεργάτες του, λέγοντας: «Είναι ένα υπέροχο δώρο και είμαι τόσο ευτυχής που μπορώ να λέω ότι ο κινηματογράφος είναι το σπίτι μου». Στη συνέχεια, αφιέρωσε το Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου στη σύζυγό του και τα παιδιά του, επισημαίνοντας τη σημασία της ταινίας για τη νέα γενιά.

Η Τζέσι Μπάκλεϊ κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο «Άμνετ», ενώ ο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία Α’ Ανδρικού Ρόλου για τους «Αμαρτωλούς». Ο Σον Πεν, αν και απών από την τελετή, κέρδισε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «Μια μάχη μετά την άλλη».

Η Κασάντρα Κουλουκουντίς έκανε ιστορία, κερδίζοντας το πρώτο Όσκαρ Καλύτερου Κάστινγκ στην ιστορία του θεσμού. Στην κατηγορία Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας, το βραβείο απονεμήθηκε στην ταινία «Συναισθηματική Αξία» του Γιοακίμ Τρίερ, ενώ η Έιμι Μάντιγκαν κέρδισε το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Weapons».

Loading

Play