(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Κ. Γκιουλέκας στην POLITIC: Κυβέρνηση – Αντιπολίτευση: Σημειώσατε 1

Οι αγρότες σε κινητοποιήσεις. Προχθές, Τρίτη, το μεγάλο συλλαλητήριο με την κάθοδο των αγροτών, με τα τρακτέρ, στο Σύνταγμα, στην Αθήνα. Σήμερα, οι μελισσοκόμοι βρέθηκαν στην καρδιά της πρωτεύουσας, διεκδικώντας τα αιτήματά τους.

Τα συλλαλητήρια για το επικείμενο νομοσχέδιο, που θα φέρει η Κυβέρνηση στην Βουλή για τα μη κρατικά – μη κερδοσκοπικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, συνεχίζονται από τους διαφωνούντες.

propoli

Η ακρίβεια παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας γιατί πιέζει και κατατρώγει, κυρίως, τα χαμηλότερα εισοδήματα. Πολλά τα μέτωπα, τα οποία αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση.

Ωστόσο, εν μέσω αυτών των ανοικτών ζητημάτων, σε όλες τις έρευνες αποδεικνύεται ότι η Αντιπολίτευση δεν καταφέρνει να καρπωθεί ουσιαστικά πολιτικά οφέλη από αυτήν την κατάσταση.

Τα δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν ξεκάθαρα ότι η μεν Κυβέρνηση συνεχίζει να διατηρεί ένα σαφές και ασφαλές προβάδισμα, τα δε μεγαλύτερα κόμματα της Αντιπολίτευσης, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, παραμένουν καθηλωμένα στα ποσοστά τους και δεν καταφέρνουν να πείσουν τον ελληνικό λαό για την ορθότητα των δικών τους επιχειρημάτων και των προτάσεών τους.

Σε ό,τι αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, οι διαρκείς παλινωδίες των στελεχών του και, κυρίως, του Αρχηγού του Στέφανου Κασσελάκη συνεχίζουν να κρατούν το κόμμα αυτό σε μια διαρκή περιδίνηση, που αυξάνει, πέραν όλων των άλλων, την πολιτική αναξιοπιστία του.

Στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν αυξάνεται η όποια δυναμική είχε εμφανιστεί με την ανάδειξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην προεδρεία του κόμματος, με αποτέλεσμα η παράταξη αυτή όχι μόνον να μην μπορεί να καρπωθεί την όποια κυβερνητική φθορά αλλά ακόμη αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί ούτε καν να εκμεταλλευτεί προς όφελός της την βαθιά εσωτερική κρίση, από την οποία διέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πέρα από τα όποια συνθήματα χρησιμοποιούν και την προσπάθεια που καταβάλλουν τα δυο αυτά μεγαλύτερα κόμματα της Αντιπολίτευσης, στο βάθος διακρίνει κανείς εύκολα την έλλειψη σοβαρών πειστικών επιχειρημάτων και προτάσεων, που θα μετέστρεφαν ένα μέρος της κοινής γνώμης και θα προσέθεταν πολιτικό κέρδος σε αυτά.

Από την άλλη πλευρά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνησή του, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν μια σειρά από προβλήματα που ταλαιπωρούν τον ελληνικό λαό, πιστώνονται θετικά το γεγονός ότι εφαρμόζουν απαρέγκλιτα το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις τους.

Εκείνο το οποίο οφείλει να αναγνωρίσει στην κυβερνητική παράταξη είναι ότι όλα όσα επιχειρεί να
φέρει, με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της, είναι αυτά που περιλαμβάνονται στην πολιτική που ξεκίνησε το 2019 και συνεχίζει να εφαρμόζει έως σήμερα.

Βεβαίως, η ουσιαστική έλλειψη πειστικού αντιπολιτευτικού λόγου και η αδυναμία που παρατηρείται στα δυο μεγάλα κόμματα της Αντιπολίτευσης δεν θα πρέπει, σε καμία περίπτωση, να θεωρείται από την Κυβέρνηση ως μια μόνιμη και σταθερή παράμετρος στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Η Κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να έχει αυτό το προβάδισμα υπό την προϋπόθεση ότι διαρκώς θα αποδεικνύει ότι επιλύει τα σοβαρά προβλήματα, ότι είναι αποτελεσματική και ότι παραμένει σταθερή στις προγραμματικές γραμμές της.

Πάντως, όλες οι Κυβερνήσεις κρίνονται από το έργο τους και υπερψηφίζονται ή καταψηφίζονται από τα αποτελέσματά τους και όχι από την έλλειψη επικίνδυνων,
για την πορεία τους, πολιτικών αντιπάλων.

Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς, γιατί βρισκόμαστε στο πρώτο εξάμηνο της νέας τετραετίας. Εάν θα συνεχίσει η Κυβέρνηση να περνά με επιτυχία τις εξετάσεις, αυτό θα εξαρτηθεί από την δική της πορεία και όχι από την πορεία της Αντιπολίτευσης.

Δείτε επίσης: Δημήτρης Κούβελας: «Το πρώτον καθήκον μιας κοινωνίας, η δικαιοσύνη να απονέμεται σε χρόνο και με τρόπο που πρέπει»

Loading