Κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες σήμερα λόγω της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/EUROKINISSI)

Κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες σήμερα λόγω της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ

Όπως τονίζει η ΑΔΕΔΥ στην απεργία στις 13 Μαΐου «εργαζόμενες και εργαζόμενοι δίνουν τη μάχη απέναντι στις πολιτικές της φτωχοποίησης που κυριαρχούν.

Σε 24ωρη πανελλαδική και πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία συμμετέχουν σήμερα, Τετάρτη 13 Μαΐου 2026, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου, στις 10:30 το πρωί, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Στην απεργιακή κινητοποίηση λαμβάνουν μέρος όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους, με αποτέλεσμα οι δημόσιες υπηρεσίες να παραμείνουν κλειστές.

Μετά από δημοσιεύματα και αναρτήσεις που διακινήθηκαν τις τελευταίες ώρες, η ΑΔΕΔΥ ξεκαθαρίζει ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν ανήκουν στον δημόσιο τομέα και οι εργαζόμενοι σε αυτά δεν εκπροσωπούνται συνδικαλιστικά από την ΑΔΕΔΥ.

Κατά συνέπεια, η απεργία δεν αναμένεται να επηρεάσει τη λειτουργία των ΜΜΜ, τα οποία θα κινηθούν κανονικά, χωρίς τροποποιήσεις στα δρομολόγιά τους.

Η συγκεκριμένη διευκρίνιση δόθηκε ώστε να αποσαφηνιστεί το τοπίο και να περιοριστεί η σύγχυση που προκλήθηκε από ανακριβείς πληροφορίες οι οποίες αναπαράγονται σε ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης.

Τα αιτήματα της απεργίας

Όπως τονίζει η ΑΔΕΔΥ στην απεργία στις 13 Μαΐου «εργαζόμενες και εργαζόμενοι δίνουν τη μάχη απέναντι στις πολιτικές της φτωχοποίησης που κυριαρχούν. Δίνουν απάντηση στις εφαρμοζόμενες πολιτικές της κυβερνητικής πλειοψηφίας που έχουν ως σημείο αναφοράς τους λίγους και όχι τους πολλούς»

Τα αιτήματα

  • Υπεράσπιση του θεσμού της μονιμότητας
  • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
  • Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς για αξιοπρεπή διαβίωση
  • Κατάργηση της εισφοράς 2% για την ανεργία
  • Ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων της διετίας2016–2017
  • Αύξηση του αφορολόγητου ορίου στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Επέκταση και ενίσχυση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο, ιδιαίτερα σε Υγεία, Παιδεία και Κοινωνική Ασφάλιση
  • Ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση
  • Κατάργηση αντεργατικών νόμων και του νέου πειθαρχικού δικαίου
  • Προστασία των δημόσιων αγαθών και όχι στις ιδιωτικοποιήσεις

Loading

Play