Πάτρα: Οργή για τη Μουρτζούκου έξω από τα δικαστήρια – «Φόνισσα, σίχαμα», της φώναζαν μετά την ομολογία της

Πάτρα: Οργή για τη Μουρτζούκου έξω από τα δικαστήρια – «Φόνισσα, σίχαμα», της φώναζαν μετά την ομολογία της

Το πρωί της Τετάρτης, η 25χρονη «λύγισε» ενώπιον των αστυνομικών και ομολόγησε τις πράξεις για τις οποίες είχε συλληφθεί.

Η Ειρήνη Μουρτζούκου έφτασε στο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας λίγες ώρες αφότου παραδέχτηκε τη διάπραξη τεσσάρων ανθρωποκτονιών — τριών βρεφών την περίοδο 2021 έως 2023, καθώς και της αδελφής της το 2014. Ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Κυριακή.

Το πρωί της Τετάρτης, η 25χρονη «λύγισε» ενώπιον των αστυνομικών και ομολόγησε τις πράξεις για τις οποίες είχε συλληφθεί. Από νωρίς, πλήθος πολιτών είχε συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια, παρακολουθώντας με έντονο ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

Οργή για τη Μουρτζούκου έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας: "Φόνισσα, σίχαμα", της φώναζαν μετά την ομολογία της
ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥΡΤΖΟΥΚΟΥ

Η αστυνομία είχε λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας υπό τον φόβο επεισοδίων, ενώ μόλις οι συγκεντρωμένοι αντίκρισαν το αυτοκίνητο με την Ειρήνη Μουρτζούκου άρχισαν να τη γιουχάρουν φωνάζοντας «Φόνισσα, σίχαμα, ντροπή, παλιοβρώμα».

Σχολιάζοντας την ομολογία της Ειρήνης Μουρτζούκου, ο συνήγορός της κ. Αλεξανδρής ανέφερε πως η 25χρονη πρόκειται για «ιδιάζουσα προσωπικότητα» που χρειάζεται υποστήριξη. «Ο νομικός μας πολιτισμός μας υποχρεώνει στην υπεράσπισή της στο πλαίσιο της νομικής εκπροσώπησης, παρά την ομολογία για τις δολοφονίες. Θα εξετάσουμε τις ευθύνες και τις παραλείψεις των υπολοίπων όπου εμπλέκονται», τόνισε ο συνήγορος της.

ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥΡΤΖΟΥΚΟΥ ΠΑΤΡΑ

Όπως ανέφερε, ο ίδιος τις προηγούμενες ημέρες ήταν αναγκασμένος να υποστηρίζει τη θέση της. «Σε όλες τις συζητήσεις που κάναμε, εκείνο που προσπαθούσα ως άνθρωπος, ως πατέρας και ως δικηγόρος είναι να της μεταδώσω το μήνυμα να πει την αλήθεια. Αυτήν την αλήθεια την είπε χθες τα ξημερώματα στο Ανθρωποκτονιών».

Loading

Play