Το Platforms Project – Independent Art Fair, η διεθνής φουάρ της ανεξάρτητης καλλιτεχνικής σκηνής και τόπος συνάντησης καλλιτεχνικών ομάδων, πλατφορμών και καλλιτεχνών από 26 χώρες, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο Καπνεργοστάσιο με ένα πολύπλευρο παράλληλο πρόγραμμα και ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Όπως πληροφορούν οι διοργανωτές, το Platforms Project 2025 – Independent Art Fair θα παρουσιαστεί φέτος, από τις 9 έως τις 12 Οκτωβρίου 2025, για δεύτερη χρονιά στο εμβληματικό κτίριο του Καπνεργοστάσιου με ημερίδες, περφόρμανς, ομιλίες και workshops από τις συμμετέχουσες ομάδες. Ο χώρος του Καπνεργοστασίου διατίθεται για το Platforms Project 2025 – Independent Art Fair με την ευγενική υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων.
Επιδιώκοντας να αποτελέσει τον πυρήνα δημιουργίας και καταγραφής των πρωτοποριακών τάσεων στη τέχνη και την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των πλατφορμών-καλλιτεχνικών ομάδων, το Platforms Project έχει δημιουργήσει μέσα στα δεκατρία χρόνια λειτουργίας του ένα παγκόσμιο δίκτυο από ανεξάρτητες καλλιτεχνικές ομάδες και χώρους σε άμεση επικοινωνία μεταξύ τους. Στη διεύθυνση του πρότζεκτ είναι η ‘Αρτεμις Ποταμιάνου και ο Μιχάλης Αργυρού. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Platforms Project 2025 έχει η ‘Αρτεμις Ποταμιάνου.
Το Platforms Project 2025 θα παρουσιάσει πλατφόρμες από 25 χώρες (Ελλάδα, ΗΠΑ, Ισπανία, Πολωνία, Ολλανδία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Λίβανο, Τουρκία, Κύπρος, Γερμανία, Ουκρανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ινδία, Πακιστάν, Τσεχία, Ρωσία, Ιταλία, Αρμενία, Φινλανδία, Λετονία, Κολομβία, Σιγκαπούρη), έχοντας δεχθεί εκατοντάδες αιτήσεις στο ανοικτό διαδικτυακό του κάλεσμα. Στο Platforms Project 2025 θα συμμετέχουν 65 εικαστικές πλατφόρμες με περισσότερους από 900 καλλιτέχνες επεκτείνοντας το παγκόσμιο δίκτυο που οικοδομείται και επικοινωνεί τα τελευταία δώδεκα χρόνια.
Παράλληλα με την παρουσίαση της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν σειρά ημερίδων, παρουσιάσεων, περφόρμανς, workshops και ξεναγήσεων.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ:
Πηγή φωτ.: Δελτίο Τύπου
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ