Πυρά Μαρινάκη σε Ανδρουλάκη για το ακίνητο που μισθώνει το Δημόσιο: «Αν ήταν ο Μητσοτάκης, θα δεχόμουν ερωτήσεις για έναν μήνα»
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Πυρά Μαρινάκη σε Ανδρουλάκη για το ακίνητο που μισθώνει το Δημόσιο: «Αν ήταν ο Μητσοτάκης, θα δεχόμουν ερωτήσεις για έναν μήνα»

Ο Παύλος Μαρινάκης διευκρίνισε πως δεν τίθεται ζήτημα νομιμότητας, ωστόσο υποστήριξε ότι εγείρεται «θέμα ηθικής τάξεως».

Σφοδρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του προέδρου του, Νίκου Ανδρουλάκη, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου την Πέμπτη (14.05.2026), με αφορμή δημοσίευμα που αφορά ακίνητο της οικογένειας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο μισθώνεται από το ελληνικό Δημόσιο.

Ο Παύλος Μαρινάκης διευκρίνισε πως δεν τίθεται ζήτημα νομιμότητας, ωστόσο υποστήριξε ότι εγείρεται «θέμα ηθικής τάξεως», παραπέμποντας – όπως ανέφερε – σε τοποθετήσεις που έχει κατά καιρούς κάνει το ΠΑΣΟΚ σε παρόμοιες υποθέσεις. Όπως δήλωσε, «αν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, δεν θα το πούμε εμείς», ωστόσο, με βάση τη ρητορική του Νίκου Ανδρουλάκη -ο οποίος, ανάμεσα σε άλλα, έχει αμφισβητήσει πάρα πολλές φορές της Δικαιοσύνη- προκύπτουν ερωτήματα στο ηθικό σκέλος της υπόθεσης που σχετίζεται με την είσπραξη ενοικίων 1,2 δισ. ευρώ. «Αρμόδια είναι η Δικαιοσύνη», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και έθεσε το ερώτημα: «Πώς είναι δυνατόν ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ αμφισβητεί αποφάσεις και θεσμούς, να εισπράττει εκατ. ευρώ από το Δημόσιο; Και θέλει να γίνει πρωθυπουργός».

Στο ίδιο πλαίσιο, υπερασπίστηκε τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, μετά την έντονη αντιπαράθεση που προκάλεσε ανάρτησή του και την προαναγγελία νομικών κινήσεων από τη Χαριλάου Τρικούπη. «Ούτε εγώ ούτε ο υπουργός Υγείας θέτουμε θέμα νομιμότητας. Είναι ηθικό το ζήτημα», ανέφερε.

Παράλληλα, ο Παύλος Μαρινάκης κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει σε ποιους σκοπεύει να προχωρήσει νομικά. «Εδώ το ΠΑΣΟΚ προαναγγέλλει την άσκηση νομικών ενεργειών. Πρέπει να μας διευκρινίσει αν θα στραφεί κατά του δημοσιογράφου, του μέσου ή και κατά του υπουργού», σημείωσε, προσθέτοντας με αιχμηρό τόνο ότι «αν το σημερινό δημοσίευμα αφορούσε τον πρωθυπουργό, δεν θα δεχόμουν ερωτήσεις μόνο σήμερα αλλά για έναν μήνα».

Loading

Play