Τα συνεργεία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών διανέμουν τρόφιμα και παρακολουθούν στενά τη στάθμη των υδάτων, καθώς η εποχή των μουσώνων προκαλεί εκτεταμένες βροχοπτώσεις.
Είκοσι δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των πλημμυρών στην Ταϊλάνδη, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, οι οποίες έσπευσαν να προσφέρουν στήριξη σε περίπου 370.000 ανθρώπους που έχουν επηρεαστεί από τις έντονες βροχοπτώσεις και την υπερχείλιση των ποταμών.
Δεκαεννέα επαρχίες επλήγησαν από τις πλημμύρες, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πρόληψης Καταστροφών, η οποία σημείωσε ότι οι περιοχές Ουταραντίτ και Αγιουτάγια, βόρεια της Μπανγκόκ, συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πιο σοβαρά πληγείσες.
Έπειτα από χθεσινή εντολή του πρωθυπουργού Ανουτίν Τσανβιρακούλ τα συνεργεία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών διανέμουν τρόφιμα και άλλες προμήθειες και παρακολουθούν στενά στη στάθμη των υδάτων καθώς η εποχή των μουσώνων προκαλεί εκτεταμένες βροχοπτώσεις.
Τον περασμένο χρόνο, 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις από τους μουσώνες σε όλη τη χώρα.
Πηγή: ertnews.gr