(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Στο στόχαστρο και πάλι ο Στέφανος Κασσελάκης – «Κέντρο στα θέματα οικονομίας, Ανδρέας στα εθνικά και την άμυνα» φέρεται να είπε

Νέες εσωκομματικές αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος πέντε μέρες πριν το συνέδριο του κόμματος, πρότεινε ερωτηματολόγιο στα μέλη και τους φίλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσω του οποίου θέτει θέμα αλλαγής ονόματος, χρωμάτων και θεμάτων πολιτικού προσανατολισμού.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βέβαια, δεν έθεσε υπ’ όψιν των κομματικών οργανώσεων αλλά ούτε και των στενών συνεργατών του το ερωτηματολόγιο.

propoli

Σήμερα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία μετά από αίτημα που απηύθυναν τα 17 από τα 23 μέλη της.

Τα εν λόγω μέλη ζήτησαν με επιστολή τους τη σύγκληση του οργάνου προκειμένου να συζητήσουν τις σκέψεις και τις προθέσεις του Στεφάνου Κασσελάκη για το κόμμα εν’ όψει του συνεδρίου που ξεκινάει την Πέμπτη, το οποίο όμως μέχρι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον αέρα.

Αίσθηση, όμως, προκαλούν αποκαλύψεις για τα όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης την περασμένη εβδομάδα σε στενό κύκλο πρώην υπουργών ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., CΕΟ μεγάλων εταιρειών, νυν προέδρων τραπεζών κ.ά. στα βόρεια προάστια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ φέρεται να έδωσε το παρών σε εβδομαδιαία σύναξη σε στενό κύκλο πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, CEO μεγάλων εταιριών, νυν προέδρων τραπεζών, προέδρων συμβουλίων καναλιών και στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων της χώρας, το οποίο γίνεται σε εστιατόριο στα βόρεια προάστια.

Σε αυτή τη συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, οι παρευρισκόμενοι άκουσαν τον Στέφανο Κασσελάκη να… εξαγγέλλει διάφορα, όπως «Θέλω να γίνω πρωθυπουργός με μεγαλύτερο αποτύπωμα από τον Ανδρέα Παπανδρέου».

«Το κόμμα που θέλω να φτιάξω θα είναι σαν το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ. Κέντρο στα θέματα οικονομίας, “Ανδρέας” στα εθνικά και την άμυνα, progressive στα υπόλοιπα».

«Στις ευρωεκλογές θα κάνω καμπάνια εγώ και 40 νέοι άνθρωποι».

Σε όσους προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ μάλιστα φέρεται να είπε «κάντε εκλογές ανοικτές να έρθω να κερδίσω» και «εγώ και ο Τάιλερ θα αλλάξουμε την Ελλάδα».

Δείτε επίσης: Αναταραχές πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ | Επιμένει ο Κασσελάκης για το ερωτηματολόγιο – Πυρά από Γεροβασίλη, Σπίρτζη, Ρήγα

Loading