Απρόσμενη ήταν η εικόνα που αντίκρισαν επισκέπτες στο φράγμα της Θέρμης την 25η Μαρτίου, όταν μια αλεπού κινείτο ανενόχλητη ανάμεσα σε κόσμο και σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Το ζώο εμφανιζόταν ήρεμο και εξοικειωμένο με την ανθρώπινη παρουσία, κάνοντας στάσεις σε διάφορα σημεία, πιθανότατα αναζητώντας τροφή, χωρίς να δείχνει φόβο ή ανησυχία.
Οι εκδρομείς, που ήταν αρκετοί λόγω της αργίας, παρακολουθούσαν με έκπληξη την παρουσία της, ενώ δεν έλειψαν και τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με χαρακτηριστική ανάρτηση να αναφέρει: «Ζωολογικός κήπος ξεκάθαρα».
Ωστόσο, κάτοικοι της περιοχής επισημαίνουν ότι η εμφάνιση αλεπούδων δεν αποτελεί σπάνιο φαινόμενο, τονίζοντας πως στην πραγματικότητα πρόκειται για ζώα που κινούνται στο φυσικό τους περιβάλλον, το οποίο συχνά «συναντά» ανθρώπινες δραστηριότητες.
![]()

