Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν πέντε ακόμη άτομα για την επίθεση με μαχαίρια στην Ξηροκρήνη

Πέντε ακόμα άτομα, Πακιστανικής καταγωγής, ταυτοποιήθηκαν από το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ελληνικής Αστυνομίας, για τη βίαιη επίθεση με μαχαίρια και ρόπαλα σε βάρος ομοεθνών τους, στην Ξηροκρήνη τον Μάρτιο του 2022.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

propoli

“Η μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, έπειτα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξιχνίαση υπόθεσης που αφορά σε επίθεση σε βάρος τριών αλλοδαπών.

Σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, της απόπειρας αρπαγής κατά συναυτουργία και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας σε βάρος πέντε αλλοδαπών, ηλικίας 25 έως 30 ετών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω, μαζί με έτερα άτομα, τον Μάρτιο του 2022 στην περιοχή της Ξηροκρήνης, κατέχοντας αιχμηρά αντικείμενα και ρόπαλα, κατά περίπτωση, επιτέθηκαν σε βάρος των τριών αλλοδαπών, τραυματίζοντάς τους. Οι τελευταίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκαν χειρουργικές επεμβάσεις και νοσηλεύτηκαν.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.”

Loading