Θραύσματα: Ομαδική εικαστική έκθεση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Θραύσματα: Ομαδική εικαστική έκθεση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Την Τρίτη 8 Ιουλίου 2025, από τις 17:00 έως τις 19:30, εγκαινιάζεται η ομαδική εικαστική έκθεση «Θραύσματα» στο Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, σε επιμέλεια Ίριδος Κρητικού και οργάνωση Αιμιλίας Κουγιά. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, τέσσερις σημαντικοί ζωγράφοι και δεινοί σχεδιαστές, αλλά και «δάσκαλοι» του σχεδίου για πολλούς νεότερους, συναντιούνται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για να τιμήσουν με τον δικό τους τρόπο την κλασική ωραιότητα και την αρχαία ελληνική μνήμη, που διέπει το δικό τους φίλτρο όρασης και διδασκαλίας.

Η επιμελήτρια της έκθεσης, αρχαιολόγος και ιστορικός της τέχνης Ίρις Κρητικού, σημειώνει: «Οι Παναγιώτης Μπελντέκος, Ανδρέας Νικολάου, Χρίστος Παπαδάκης, Βαγγέλης Ρήνας, στην πολύτιμή τους αυτή εικαστική συνάντηση, καταθέτουν σχέδια γλυπτών και άλλων τεχνουργημάτων καθώς και γλυπτά έργα, σε διάλογο με τις συλλογές του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.» Ταυτόχρονα, προχωρούν σε έναν ποιητικό διάλογο με το σήμερα, ενθέτοντας δίπλα τους κάποια ακόμη σχέδια με αναφορά στο ανθρώπινο σώμα που αποτυπώνουν το φευγαλέο της ωραιότητας στην ανθρώπινη διάσταση.

Η πολυσχιδής εικονοποίηση των «Θραυσμάτων», δημιουργημένη με αφορμή την παρουσίαση στο εντευκτήριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, οργανώνει ένα «μουσείο» σχεδίων και γλυπτών μέσα στο Μουσείο, επανασυστήνοντας στον θεατή εμβληματικά αρχαία τεχνουργήματα με διαχρονικές αισθητικές και πλαστικές αρετές.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 5/8/2025.

Πηγή φωτ.: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Loading

Play