(ΓΕΑ/EUROKINISSI)

Τριήμερο εθνικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο του 40χρονου επισμηναγού στην Καλαμάτα

Η τραγωδία μάλιστα εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της συζύγου του και των δύο παιδιών του που παρακολουθούσαν την πτήση.

Εκπαιδευτικό αεροσκάφος τύπου Τ-2 της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος κατέπεσε στην Καλαμάτα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, λίγο μετά τις 11:00 π.μ. της 27ης Δεκεμβρίου 2023, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του 40χρονου επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα, του μοναδικού επιβαίνοντα.

propoli

Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023, για τον θάνατο εν ώρα καθήκοντος του Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα.

«Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών».

Δείτε επίσης: Καλαμάτα: Θρήνος για τον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας – Την μοιραία πτήση παρακολουθούσαν η σύζυγος και τα δύο του παιδιά

Loading