(ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ/EUROKINISSI)

Βουλή: Ο Νατσιός ανάγνωσε την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου – «Η πρωτοβουλία είναι μη αποδεκτή», αντιδρά το ΠΑΣΟΚ

«Θα έπρεπε να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί, γιατί η Εκκλησία, η Ορθοδοξία και η πίστη δεν είναι προνόμιο κάποιων», δήλωσε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου το ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη, προκάλεσε η ανάγνωση της ανακοίνωσης της Ιεράς Συνόδου για τον γάμο των ομοφύλων, τη στιγμή που βρίσκεται υπό συζήτηση στη Βουλή το νομοσχέδιο.

propoli

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Δ. Νατσιό για προσπάθεια ιδιοποίησης της Εκκλησίας.

«H πρωτοβουλία του προέδρου της ΝΙΚΗΣ, του κ. Νατσιού, να αναγνώσει την ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, εδώ στην αίθουσα, δεν είναι μόνο υπερβολική αλλά είναι και μη αποδεκτή. Είναι μια προσπάθεια ενός κόμματος και ενός προσώπου να ιδιοποιηθεί την Εκκλησία της Ελλάδος σε αυτόν εδώ τον χώρο, το χώρο του κοινοβουλίου, που είναι ένας χώρος διαλόγου, χώρος ανταλλαγής επιχειρημάτων, ένας πολιτικός χώρος που ανήκει σε όλους τους Έλληνες» είπε ο κ. Κατρίνης.

Ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε ότι η εκκλησία δεν είναι προνόμιο κάποιων, ούτε εκχωρείται.

«Θα έπρεπε να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί, γιατί η εκκλησία, η ορθοδοξία και η πίστη, δεν είναι προνόμιο κάποιων ούτε την εκχωρούμε σε κάποιους σε αυτή εδώ την αίθουσα και ούτε, εκτιμώ, ότι η ίδια η εκκλησία θεωρεί ότι εκπροσωπείται μέσα από έναν πολιτικό χώρο για ένα συγκεκριμένο ζήτημα. Άρα σε αυτόν εδώ το χώρο ανταλλαγής επιχειρημάτων που ανήκει στον ελληνικό λαό, θα πρέπει όταν τοποθετούμεθα, να κατανοούμε που βρισκόμαστε», δήλωσε.

Δείτε επίσης: Πικραμμένος προς Αγγελούδη: «Ελπίζω να είμαι καλορίζικος» (εικόνες+βίντεο)

Loading