Εύοσμος – Κορδελιό: δήμαρχος αμετανόητος, δήμος εγκαταλελειμμένος

Καμία παρέμβαση του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου δεν έχει γίνει από το βράδυ της Τρίτης, όταν ξέσπασε φωτιά σε χώρο άνωθεν της περιφερειακής Θεσσαλονίκης, που ο δήμος χρησιμοποιεί για την εναπόθεση κομμένων κλαδιών και ογκωδών αντικειμένων.

Η εικόνα στο σημείο που σας παρουσιάζει το Politic.gr, είναι αποκαλυπτική. Τρεις μέρες μετά και ακόμα βγαίνουν καπνοί, μυρίζει παντού καμένο, ενώ διακρίνονται οι τεράστιοι κορμοί δέντρων που βρισκόταν εκεί και δεν πρόλαβαν να καούν.

propoli

Στα γύρω οικόπεδα τα χόρτα έχουν αγριέψει και αποτελούν εστία πρόκλησης πυρκαγιάς με την άνοδο της θερμοκρασίας.

Καϊτετζίδης: Νομίζω ο δήμος να πήρε το μάθημα του για κάτι που έπρεπε να είχε προβλέψει

Σκληρή κριτική στην δημοτική αρχή άσκησε ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Κορδελιού Στάθης Καϊτετζίδης, τον οποίο το Politic.gr συνάντησε στο σημείο, όπου υπήρξε η πολύ μεγάλη αναστάτωση και κινητοποίηση της πυροσβεστικής.

«Δεν μπορεί ο δήμος να απαιτεί από τους πολίτες να καθαρίζουν τα οικόπεδα τους και ο ίδιος να δημιουργεί τέτοιες επικίνδυνες συνθήκες», τόνισε, δεν μπορεί ο δήμος να συλλέγει σε μια κατοικημένη περιοχή εύφλεκτα υλικά.

«Νομίζω ότι ο δήμος πήρε το μάθημα του για κάτι που θα έπρεπε να είχε προβλέψει», υπογράμμισε ο Στάθης Καϊτετζίδης.

Ο κ. Καϊτετζίδης αναφέρθηκε και στην σύμβαση που έχει συνάψει ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου ύψους 76.000 ευρώ για την απομάκρυνση των κομμένων κλαδιών και που κατά τον ίδιο, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υλοποιήθηκε. Ενώ αναρωτήθηκε εάν όλα αυτά ήταν στη γνώση του δημάρχου.

Τέλος ο κ. Καϊτετζίδης καταλογίζει στη δημοτική αρχή, «πλημμελή αντιμετώπιση του προβλήματος», που κατά τον ίδιο αντικατοπτρίζει και την εν γένει διακυβέρνηση της δημοτικής αρχής του Κλεάνθη Μανδαλιανού.

Δήλωση δημάρχου χωρίς «συγγνώμη» από τους δημότες

Προκαλεί εύλογα ερωτηματικά η άρνηση του δημάρχου, να ζητήσει συγγνώμη για ένα περιστατικό που παρ ολίγον να στοιχίσει ζωές αλλά και η πλήρης αδιαφορία που επιδεικνύει ώστε να μειώσει το κίνδυνο για ανάλογες καταστάσεις κόβοντας τα χόρτα στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό μαρτυρά απίστευτη ανευθυνότητα από την πλευρά του δημάρχου.

Τρείς μέρες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδιαλιανός προχώρησε σε γραπτή δήλωση στην οποία αναφέρει ότι «η δημοτική αρχή σταμάτησε τη ρίψη των προαναφερόμενων υλικών στο συγκεκριμένο οικόπεδο, προχωρώντας πλέον στην απευθείας μεταφορά των συλλεγόμενων ποσοτήτων στον ΧΥΤΑ, σε συνεννόηση και συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Επίσης κινήσαμε τις διαδικασίες ώστε να υπάρξει ανάδοχος εταιρεία για την περισυλλογή κλαδιών, μπαζών και ογκωδών αντικειμένων από την περιοχή, βρισκόμενοι στο τελικό στάδιο για την υπογραφή της σύμβασης».

Εύοσμος – Κορδελιό: αμετανόητος δήμαρχος, εγκαταλελειμμένος δήμος

Στο μεταξύ το Politic.gr αποκαλύπτει και άλλους χώρους άνωθεν της περιφερειακής οι οποίοι είναι γεμάτοι από ογκώδη αντικείμενα που πετούν διάφοροι και εύφλεκτα υλικά, ενώ όπως φαίνεται κάποιοι έβαλαν και φωτιά πρόσφατα.

Εύοσμος – Κορδελιό: αμετανόητος δήμαρχος, εγκαταλελειμμένος δήμος
Εύοσμος – Κορδελιό: αμετανόητος δήμαρχος, εγκαταλελειμμένος δήμος

Δείτε επίσης:

Ευθύνες με ονοματεπώνυμο για τη φωτιά στον Εύοσμο

Loading