«Παίρνουμε μέτρα με τα πλοία μας για τις γεωτρήσεις»

Συνεχίζει προκλητικά ο Τούρκος Υπουργός Μεβούτ Τσαβούσογλου, εκτοξεύοντας νέες απειλές σχετικά με τις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ.

propoli

Μιλώντας στην τουρκική Εθνοσυνέλευση για τον προϋπολογισμό ο Τούρκος υπουργός επέμεινε οτι η Τουρκία όχι μόνο θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις σε περιοχές που θεωρεί οτι ανήκουν στο Βόρειο τμήμα της Κύπρου αλλά ότι δίπλα στα ερευνητικά πλοία θα βρίσκονται πολεμικά πλοία και οι ήρωες Τούρκοι στρατιώτες.

Συγκεκριμένα, είπε “μια από τις εθνικές υποθέσεις της Τουρκίας, είπε, είναι και η Κύπρος, προσθέτοντας ότι χρειάζονται ειλικρινείς προσπάθειες για μια δίκαιη και μόνιμη λύση.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο της Κύπρου ο Μεβούτ Τσαβούσογλου ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Υπενθυμίζω σε αυτούς που ονειρεύονται μηδέν εγγυήσεις και μηδέν στρατεύματα. Ας ξυπνήσουν από αυτό το όνειρο, ας το εγκαταλείψουν, τέτοιο πράγμα δεν θα συμβεί ποτέ».

Μια από τις εθνικές υποθέσεις της Τουρκίας, είπε, είναι και η Κύπρος, προσθέτοντα, ότι χρειάζονται ειλικρινείς προσπάθειες για μια δίκαιη και μόνιμη λύση.
Για τους υδρογονάνθρακες είπε ότι η θέση της Τουρκίας είναι καθαρή.

Ανέφερε ότι «θα ξεκινήσουν γεωτρήσεις στα πεδία που έχει προσκαλέσει η (δήθεν) τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου και στην ΑΟΖ που παλαιότερα είχε καταγραφεί στον ΟΗΕ. Τέλος, είπε ότι «πλέον έχουμε και γεωτρύπανο. Δεν κάνουμε μόνο έρευνες, λαμβάνουμε και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα εκεί με τα πλοία μας και τους ήρωες στρατιώτες μας».

 

 

Loading