Δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Σήμερα στο εδώλιο 36 κατηγορούμενοι

Δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Σήμερα στο εδώλιο 36 κατηγορούμενοι

Η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ξεκινά σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο συγκρότημα «ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ». Το τραγικό συμβάν συνέβη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, όταν δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν μετωπικά, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 57 άτομα, κυρίως νέοι ηλικίας 15 έως 25 ετών, και να τραυματιστούν εκατοντάδες άλλοι.

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας θα παραστούν 36 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων οι 33 αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Οι κατηγορούμενοι περιλαμβάνουν στελέχη οργανισμών του ελληνικού σιδηροδρόμου, όπως ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΡΑΣ. Οι κατηγορίες αφορούν το κακούργημα της επικίνδυνης παρέμβασης στη συγκοινωνία, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων, σοβαρούς τραυματισμούς και σημαντική βλάβη σε δημόσιες υποδομές. Επίσης, περιλαμβάνονται πλημμελήματα ανθρωποκτονίας από αμέλεια και παράβασης καθήκοντος.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι πρώην πρόεδροι και διοικητικά στελέχη του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ, της ΡΑΣ και της Hellenic Train, καθώς και υπάλληλοι του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λάρισας. Οι μάρτυρες που θα καταθέσουν ξεπερνούν τους 350, με τουλάχιστον 230 από αυτούς να είναι συγγενείς θυμάτων και επιζώντες, οι οποίοι θα υποστηρίξουν την κατηγορία. Το υλικό της δικογραφίας μεταφέρθηκε την Παρασκευή από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας στο Συνεδριακό Κέντρο.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Εφετείου Λάρισας, η προσέλευση στο Συνεδριακό Κέντρο θα είναι εφικτή από τις 8 το πρωί κατά τις ημέρες της δίκης. Σήμερα αναμένεται να συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου για να συμπαρασταθεί στους συγγενείς των θυμάτων, ενώ φορείς της Λάρισας έχουν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στις 8 το πρωί.

Loading

Play