Η Τουρκία στέλνει στρατό στη Λιβύη και ετοιμάζεται για γεωτρήσεις

Στην επόμενη φάση υλοποίησης των σχεδίων της περνά η Τουρκία, η οποία ανακοίνωσε ότι στέλνει στρατό στη Λιβύη, αλλά και ερευνητικό σκάφος, καθώς ετοιμάζεται για γεωτρήσεις στην περιοχή!

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τρεις ημέρες πριν την κρίσιμη διάσκεψη του Βερολίνου για την κρίση στη Λιβύη. Είναι προφανές ότι ο «Σουλτάνος» θέλει να φέρει τους συνομιλητές του –και τη χώρα μας- προ τετελεσμένων γεγονότων, ισχυροποιώντας τα διαπραγματευτικά του χαρτιά.

propoli

Σύμφωνα με τον Τούρκο ηγέτη, η γειτονική χώρα «θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα διπλωματικά και στρατιωτικά μέσα για να διασφαλίσει τη σταθερότητα στα νότιά της, περιλαμβανομένης της Λιβύης».

Ετοιμάζεται για γεωτρήσεις η Τουρκία

Τι και αν υπάρχουν αντιδράσεις από Ελλάδα και Κύπρο; Τι και αν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και η ΕΕ θεωρούν άκυρο το μνημόνιο συνεργασίας Άγκυρας – Τρίπολης; Η Τουρκία προχωρά ακάθεκτη στις επόμενες κινήσεις της.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, λοιπόν, όπως ανακοίνωσε ο Ερντογάν, η γειτονική χώρα θα αρχίσει να χορηγεί άδειες έρευνας και εξόρυξης στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis θα ξεκινήσει σεισμικές έρευνες στην περιοχή.

Δείτε ακόμη: Τσαβούσογλου: «Δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία κάποιων νησιών»

Loading

Aliri