Κεραμέως για ξυλοδαρμό μαθητή: «Πρωτοφανές το περιστατικό»

Πρωτοφανές χαρακτήρισε το περιστατικό του άγριου ξυλοδαρμού του 17χρονου μαθητή στο 1ο Γενικό Λύκειο Βύρωνα, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία βρέθηκε σήμερα το πρωί στο σχολείο, προκειμένου να ενημερωθεί και να σχηματίσει η ίδια εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη.

Η κα. Κεραμέως δήλωσε πως είναι ένα «πρωτοφανές περιστατικό το οποίο καταδικάζουμε απερίφραστα», για το οποίο μάλιστα επεσήμανε ότι έχουν ήδη ληφθεί «παιδαγωγικά μέτρα».
Την ίδια ώρα ανακοίνωσε ότι από το απόγευμα θα βρεθεί στην περιοχή ομάδα ψυχολόγων για να στηρίξει την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της.

propoli

Η Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στις λύσεις που θα πρέπει να δοθούν σε βάθος χρόνου για τις οποίες συνεργάζεται με την αρμόδια υφυπουργό.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, μια από τις λύσεις είναι ο θεσμός του «Δάσκαλου Εμπιστοσύνης», στον οποίο θα καταφεύγουν τα παιδιά για να ενημερώνουν για τέτοια περιστατικά, προσθέτοντας ότι με τη νέα σχολική χρονιά θα ενταχθούν και θεματικές σε συγκεκρμένα σχολεία προκειμένου τα παιδιά να εντρυφήσουν σε έννοιες όπως ο σεβασμός του ενός στον άλλο κ.α.
Σέλφι τράβηξαν οι δράστες στο αστυνομικό τμήμα

Και ενώ οι φερόμενοι ως δράστες έχουν δημιουργήσει σοκ στη σχολική κοινότητα, συνεχίζουν την προκλητική συμπεριφορά, αφού αποφάσισαν να αναρτήσουν στα social media φωτογραφία τους που τραβήχτηκε τη Δευτέρα μέσα στο Α.Τ Βύρωνα. Η σέλφι τραβήχτηκε κατά την προσαγωγή τους, μετά το βίαιο περιστατικό σε βάρος του συμμαθητή τους.

Οι φερόμενοι ως δράστες του ξυλοδαρμού παρουσιάζονται στη φωτογραφία που ανέβασαν στο Instagram αμετανόητοι και μάλιστα χρησιμοποιούν υβριστικό λεξιλόγιο θέλοντας να δείξουν ότι καταφέρνουν να παραμείνουν απτόητοι, παρά τον σάλο που έχει προκληθεί και τις ενδεχόμενες ποινικές κυρώσεις που τους περιμένουν. Οι αντιδράσεις ήταν έντονες και πολλοί μάλιστα ζήτησαν να κατέβει η εν λόγω φωτογραφία.

Στο μεταξύ οι νεαροί, αφού προσήλθαν στο Αστυνομικό Τμήμα, αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι προκειμένου να επανεκτιμηθεί η υπόθεση και να ληφθούν μαρτυρίες από συμμαθητές του θύματος, όπως ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Καλαϊτζίδης.

Ο δικηγόρος της οικογένειας κατήγγειλε στο ότι σήμερα δέχτηκε τηλεφώνημα σε σπαστά ελληνικά, στο οποίο τον απείλησαν ότι αν δεν σταματήσει να κάνει δηλώσεις «θα τον βρουν σε χαντάκι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους φερόμενους δράστες είναι και δυο μαθητές του Γυμνασίου, μητέρα των οποίων είναι μια καθηγήτρια που διδάσκει στο ίδιο σχολείο.

“Ήταν τέτοια η αγριότητα των χτυπημάτων που ακόμη και οι γιατροί που εξέτασαν τον μαθητή έμειναν άναυδοι”

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος επισημαίνει ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και από τη διεύθυνση του σχολείου, καθότι δεν φρόντισε να παρέμβει στο συνεχές μπούλινγκ που υφίστατο η μικρή αδερφή του θύματος, που ήταν και η αφορμή για να δώσουν ραντεβού οι δράστες προκειμένου να ξυλοκοπήσουν, και μάλιστα βάναυσα, τον 17χρονο.

«Ήταν τέτοια η αγριότητα των χτυπημάτων που ακόμη και οι γιατροί που εξέτασαν τον μαθητή έμειναν άναυδοι» λέει ο δικηγόρος Γιάννης Καλαϊτζίδης. «Φανταστείτε ότι κάτω από το αριστερό του μάτι έχει μια φρικτή ουλή που έγινε μάλλον με κλειδί, όπως εκτιμούν οι γιατροί», συμπληρώνει.

Στο μεταξύ ο ιδιοκτήτης τοπικού σάιτ, ο οποίος παρευρέθη στη χθεσινή γενική συνέλευση γονέων στο 1ο ΓΕΛ Βύρωνα, απειλήθηκε από γονείς να μην ανεβάσει στιγμιότυπα, διότι διαφορετικά του διαμήνυσαν ότι «θα τον θάψουν κάτω από τη γη»!

Loading