Κυπριακή ΑΟΖ: Γαλλία και Ιταλία αρχίζουν γεωτρήσεις

Γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ ξεκινούν την επόμενη περίοδο από την γαλλοϊταλική κοινοπραξία και αμερικανικές εταιρείες.

Μιλώντας στο ελληνικό Euronews ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης είπε πως η αρχή θα γίνει τον Απρίλιο στο οικόπεδο 6 από τις ΕΝΙ και Total και θα ακολουθήσουν έρευνες από τις αμερικανικές εταιρείες Exxon και Qatar Petroleum.

propoli

«Οι προκλήσεις από τουρκικής πλευράς δεν είναι κάτι καινούργιο, απλά το τελευταίο διάστημα βλέπουμε μια κλιμάκωση αυτών των ενεργειών. Αλλά πρέπει να πω ότι, παρά όλες αυτές τις προκλήσεις, τις διαχρονικές προκλήσεις, το πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας προχωρεί κανονικά και βεβαίως ετοιμαζόμαστε για έναν νέο κύκλο ερευνητικών γεωτρήσεων, οι οποίες θα αρχίσουν πολύ σύντομα από την γαλλοϊταλική κοινοπραξία Total και ENI. Αυτό το πρόγραμμα θα το ακολουθήσει και πρόγραμμα από αμερικανικές εταιρείες, από την Exxon και την Qatar Petroleum» ανέφερε.

Όσον αφορά στις πρόσφατες δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου για την υπογραφή οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με το Ισραήλ, μετά από την υπογραφή των σχετικών τουρκολιβυκών μνημονίων, ο υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι μέλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων με τις γειτονικές της χώρες, είτε σε διμερές είτε σε πολυμερές επίπεδο.

Διαβάστε επίσης:

“Δεν μπορούμε να κάνουμε περισσότερα με λιγότερα”

Δείτε τη ροή:

Loading