Σφοδρός βομβαρδισμός από τις ΗΠΑ στη νήσο Χαργκ του Ιράν – Τραμπ: Το Ιράν έχει ηττηθεί και επιδιώκει συμφωνία

Σφοδρός βομβαρδισμός από τις ΗΠΑ στη νήσο Χαργκ του Ιράν – Τραμπ: Το Ιράν έχει ηττηθεί και επιδιώκει συμφωνία

Σε μια δραματική κίνηση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε μέσω του Truth Social ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις προχώρησαν σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον κάθε στρατιωτικού στόχου στη νήσο Χαργκ, η οποία αποτελεί καίριο εξαγωγικό κόμβο για το Ιράν.

Ο Τραμπ, χθες Παρασκευή, τόνισε ότι για λόγους αξιοπρέπειας, δεν επιθυμούσε την εξάλειψη των πετρελαϊκών υποδομών στη νήσο, προσθέτοντας ότι αν το Ιράν ή οποιοσδήποτε άλλος προσπαθήσει να παρεμποδίσει την ελεύθερη και ασφαλή διέλευση των πλοίων από το στενό του Χορμούζ, θα επανεξετάσει τη στάση του.

Η ιρανική πλευρά αντέτεινε σήμερα ότι οποιαδήποτε επίθεση κατά των πετρελαϊκών υποδομών του Ιράν θα τους εξωθούσε να στοχοποιήσουν ενεργειακές υποδομές σε συνεργαζόμενες με τις ΗΠΑ εταιρείες στην περιοχή. Η προειδοποίηση αυτή ήρθε μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν αφανίσει όλους τους στρατιωτικούς στόχους στη Χαργκ, τον κύριο πετρελαιοεξαγωγικό κόμβο της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Η Χαργκ είναι κρίσιμη για το Ιράν, καθώς μέσω αυτής πραγματοποιείται το 90% των εξαγωγών πετρελαίου της χώρας.

Loading

Play