Χαλκιδική: Συναγερμός στον Ταξιάρχη – Λύκοι κατασπάραξαν τρία σκυλιά σε μία ημέρα
unsplash

Χαλκιδική: Συναγερμός στον Ταξιάρχη – Λύκοι κατασπάραξαν τρία σκυλιά σε μία ημέρα

Λύκοι εμφανίστηκαν έξω από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής και, σύμφωνα με κατοίκους, κατασπάραξαν τρία σκυλιά μέσα σε μία ημέρα. Έντονη ανησυχία στην περιοχή.

Έντονη ανησυχία επικρατεί στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, μετά από αλλεπάλληλες αναφορές για εμφάνιση λύκων κοντά στο χωριό και επιθέσεις σε σκυλιά.

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, το τελευταίο και σοβαρότερο περιστατικό αφορά τρία σκυλιά που βρέθηκαν νεκρά μέσα σε διάστημα μόλις μίας ημέρας, με τις ενδείξεις να αποδίδουν τις επιθέσεις σε λύκο ή αγέλη λύκων.

Φόβος σε κατοίκους και κτηνοτρόφους στον Ταξιάρχη

Τα διαδοχικά περιστατικά έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό τόσο στους κατοίκους όσο και στους κτηνοτρόφους του Ταξιάρχη, οι οποίοι κάνουν λόγο για ολοένα και συχνότερη παρουσία λύκων στην ευρύτερη περιοχή.

Ιδιαίτερη είναι η ανησυχία για τα σκυλιά φύλαξης των κοπαδιών, καθώς βρίσκονται περισσότερο εκτεθειμένα κατά τις νυχτερινές ώρες και σε σημεία κοντά στις δασικές εκτάσεις.

Η παρουσία των λύκων κοντά σε κατοικημένες περιοχές δεν είναι πρωτοφανής για τον νομό. Το Politic.gr είχε καταγράψει στο παρελθόν την εμφάνιση λύκου στη Μεγάλη Παναγία, γεγονός που είχε επίσης προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους.

Οι λύκοι πλησιάζουν όλο και περισσότερο κατοικημένες περιοχές

Κτηνοτρόφοι και δασεργάτες εκφράζουν πλέον φόβους όχι μόνο για τα ζώα τους αλλά και για το γεγονός ότι άγρια ζώα εμφανίζονται σε σημεία όπου μέχρι πριν από λίγα χρόνια η παρουσία τους δεν ήταν συνηθισμένη.

Ανάλογα περιστατικά έχουν κινητοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Πρόσφατα, μάλιστα, είχε στηθεί επιχείρηση για λύκο που επιτέθηκε σε παιδί στην Πολίχνη, με το ζώο να εντοπίζεται και να παγιδεύεται από εξειδικευμένη ομάδα.

Το φαινόμενο της προσέγγισης άγριων ζώων σε κατοικημένες περιοχές έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις Αρχές, με τους ειδικούς να συστήνουν στους πολίτες να αποφεύγουν οποιαδήποτε προσπάθεια προσέγγισης ή ταΐσματος άγριων ζώων. Σχετικές οδηγίες για άγρια ζώα έχουν δοθεί και από τον ΕΟΔΥ με αφορμή αντίστοιχα περιστατικά.

Ανησυχία μετά τα τρία νεκρά σκυλιά

Το γεγονός ότι τρία σκυλιά φέρεται να κατασπαράχθηκαν μέσα σε μόλις μία ημέρα έχει εντείνει ακόμη περισσότερο την ανησυχία στον Ταξιάρχη.

Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις δασικές περιοχές παρακολουθούν πλέον με ιδιαίτερη προσοχή τις μετακινήσεις τους, ενώ το βασικό αίτημα είναι να υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση και διαχείριση του φαινομένου, προτού σημειωθούν νέα περιστατικά.

Ο Ταξιάρχης, με τις εκτεταμένες δασικές εκτάσεις που τον περιβάλλουν, βρίσκεται σε άμεση επαφή με το φυσικό περιβάλλον της Χαλκιδικής. Η επανειλημμένη εμφάνιση λύκων κοντά στο χωριό, ωστόσο, δημιουργεί νέα δεδομένα για κατοίκους, κτηνοτρόφους και ιδιοκτήτες κατοικίδιων.

πηγή: somporo24.gr

Loading

Play