Χαλκιδική: Συνελήφθη στο Μαυροβούνιο 52χρονος για τον βιασμό 22χρονης

Χαλκιδική: Συνελήφθη στο Μαυροβούνιο 52χρονος για τον βιασμό 22χρονης

Τέσσερα χρόνια μετά την καταγγελία για τον βιασμό μιας 22χρονης σε παραλία της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, οι Αρχές του Μαυροβουνίου συνέλαβαν έναν 52χρονο, ο οποίος φέρεται να είναι ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση.

Πρόκειται για υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, καθώς μετά την εξέλιξη των ερευνών είχε εγκαταλείψει την Ελλάδα και είχε διαφύγει στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σημαντικό στοιχείο για την ταυτοποίησή του αποτέλεσε το γενετικό υλικό. Συγκεκριμένα, δείγμα DNA που είχε εντοπιστεί σε κλινοσκεπάσματα στη στάνη όπου διέμενε ο 52χρονος υποβλήθηκε σε εργαστηριακή εξέταση. Τα αποτελέσματα φέρεται να έδειξαν σύνδεση με γενετικό υλικό που είχε συλλεχθεί στο πλαίσιο της έρευνας για την καταγγελλόμενη επίθεση.

Κατά τα πρώτα στάδια της έρευνας, οι Αρχές είχαν στραφεί προς διαφορετικό πρόσωπο. Ωστόσο, από την εξέταση των στοιχείων δεν προέκυψαν δεδομένα που να επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή του συγκεκριμένου ατόμου στην υπόθεση.

Το περιστατικό είχε καταγγελθεί στις 30 Μαΐου 2022. Τότε, η γυναίκα, η οποία σήμερα είναι 26 ετών και εργαζόταν σε ξενοδοχείο της περιοχής, είχε μεταβεί σε απομονωμένη παραλία της Κασσάνδρας πριν από την έναρξη της εργασίας της.

Μετά τη σύλληψη του 52χρονου στο Μαυροβούνιο, πλέον δρομολογείται η διαδικασία για την έκδοσή του στην Ελλάδα. Οι αρμόδιες Αρχές έχουν ήδη κινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου ο κατηγορούμενος να μεταφερθεί στη χώρα και να οδηγηθεί ενώπιον των ελληνικών δικαστικών Αρχών.

Loading

Play