Μια ξεχωριστή εικαστική εμπειρία με τίτλο «Αναδομώντας θραύσματα: Από τη μορφή στο συναίσθημα» ετοιμάζεται να φιλοξενήσει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου.
Η έκθεση, που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τεχνών Γαλάτιστας «Οι Ανθεμούσες» υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου, θα είναι ανοιχτή στο κοινό για περισσότερο από έναν μήνα, ξεκινώντας από την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνοντας το Σάββατο 31 Ιανουαρίου. Οι ώρες λειτουργίας για τους επισκέπτες είναι Δευτέρα έως Παρασκευή, 08:00-16:00.
Η Μαγεία του Κυβισμού και η Νέα Ματιά στον Κόσμο
Οι επισκέπτες καλούνται να «ταξιδέψουν» στη μαγεία του Κυβισμού, όπου κυριαρχεί η διάσπαση, η πολλαπλή οπτική και η αναδόμηση των μορφών σε απροσδόκητες και αέναες συνθέσεις.
Μέσα από τα εκθέματα, κάθε θραύσμα της εικόνας αφηγείται μια ξεχωριστή ιστορία, ενώ κάθε γραμμή και επίπεδο συνεργάζεται για να συνθέσει μια νέα, πρωτότυπη ματιά στον κόσμο που μας περιβάλλει, γεφυρώνοντας τη φόρμα με το συναίσθημα.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025, στις 18:30.
![]()
