Αρχίζει το 15ο Athens Open Air Film Festival στο Ζάππειο στις 16 Ιουνίου

Αρχίζει το 15ο Athens Open Air Film Festival στο Ζάππειο στις 16 Ιουνίου

Το Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ γιορτάζει 15 χρόνια και, με τη συνδιοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), έρχεται να προσφέρει και φέτος δωρεάν και υψηλού επιπέδου κινηματογραφικές αποδράσεις σε μερικές από τις ωραιότερες τοποθεσίες της πόλης, από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο.

Η αγαπημένη καλοκαιρινή κινηματογραφική γιορτή ξεκινά τη Δευτέρα 16 Ιουνίου, ώρα 9:30 μμ, στον εντυπωσιακό προαύλιο χώρο του Ζαππείου με μια μεγαλοπρεπή έναρξη: την επετειακή προβολή της θρυλικής ταινίας Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ (The Conversation) του Φράνσις Φορντ Κόπολα, η οποία θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα του αμερικανικού σινεμά της δεκαετίας του ’70.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, η ταινία θα προβληθεί στην εξαιρετική, ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια που έγινε με αφορμή τα 50ά της γενέθλια. Το Athens Open Air Film Festival αφιερώνει επιπλέον την έναρξή του στον Τζιν Χάκμαν, έναν από τους αγαπημένους ηθοποιούς, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα, με μια από τις ωραιότερες και πιο καταξιωμένες δημιουργίες της φιλμογραφίας του, εγκαινιάζει φέτος τις υπαίθριες κινηματογραφικές νύχτες της Αθήνας, με θέμα που παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο. Η ΔΕΗ συνεχίζει για 2η χρονιά τη συνεργασία με το Athens Open Air Film Festival, ενισχύοντας την πολιτιστική δημιουργία και προσφέροντας μοναδικές κινηματογραφικές εμπειρίες.

Σημειώνεται ότι η αφίσα του 15ου Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ, σχεδιάστηκε από τον σχεδιαστή οπτικής επικοινωνίας Βασίλη Μέξη.

Loading

Play