Η εκπαίδευση των Ελλήνων στη Γερμανία: Έλλειψη καθηγητών απομακρύνει τους μαθητές από την πατρίδα

Η εκπαίδευση των Ελλήνων στη Γερμανία: Έλλειψη καθηγητών απομακρύνει τους μαθητές από την πατρίδα

Ενημέρωση για την έλλειψη καθηγητών ελληνικής γλώσσας στη Γερμανία και οι επιπτώσεις στην εκπαίδευση των παιδιών. Το πρόσφατο επεισόδιο του Αλ Τσαντίρι Νιούζ ασχολήθηκε με την εκπαίδευση των Ελλήνων του εξωτερικού, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην κατάσταση που επικρατεί στη Γερμανία. Ο Λάκης Λαζόπουλος φιλοξένησε διαδικτυακά τον Κωνσταντίνο Καχριμανίδη, πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας της Βάδης Βερτεμβέργης, και την Θωμαή Αντωνίου, μέλος της συνομοσπονδίας. Οι δύο ομιλητές αναφέρθηκαν στη δραματική έλλειψη Ελλήνων καθηγητών στη Γερμανία, η οποία επιδρά αρνητικά στην ελληνική εκπαίδευση.

Μέρα με τη μέρα νιώθουμε όλο και πιο μακριά από την πατρίδα μας, δήλωσε η κ. Αντωνίου, προσθέτοντας ότι «πριν την κρίση είχαμε 500 εκπαιδευτικούς και σήμερα μετράμε μόλις 15». Η κατάσταση είναι ακόμα πιο ανησυχητική, καθώς υπήρχαν 150 τμήματα ελληνικής γλώσσας, ενώ τώρα αριθμούμε μόλις 29.

Ο κ. Καχριμανίδης επιβεβαίωσε επίσης την κατάσταση, αναφέροντας ότι «έχουμε 6 κλειστά σχολεία και 6 σχολεία που λειτουργούν μόνο μια φορά τη μέρα», προτείνοντας διαδικτυακά μαθήματα ως λύση.

Η κατάσταση αυτή δεν πλήττει μόνο την εκπαίδευση, αλλά και τη σύνδεση των παιδιών μας με την πατρίδα.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play