Η ιστορία των αδελφών Ουάιλντ, του διάσημου συγγραφέα Όσκαρ και του αδελφού του Γουίλι, αποκαλύπτει μια συναρπαστική οικογενειακή αντιπαλότητα στη βικτοριανή εποχή. Η φήμη λέει ότι ο Όσκαρ πλήρωσε τον Γουίλι να αφήσει γενειάδα για να μην τους μπερδεύουν, αποδεικνύοντας τη φυσική και συναισθηματική τους ομοιότητα.
Ο Γουίλι, αρχικά υποσχόμενος, έγινε ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του Όσκαρ, αλλά η σκανδαλώδης ζωή του τον οδήγησε σε ρήξη με τον μικρότερο αδελφό του, ο οποίος φοβόταν ότι οι κακές συνήθειες του Γουίλι θα πλήγωναν τη φήμη του.
Στην αναδρομή του Μάθιου Στάργκις, εξερευνώνται οι σχέσεις των αδελφών Ουάιλντ, καθώς και άλλων καλλιτεχνών της εποχής, όπως η Μέιμπελ Μπίαρντσλεϊ και ο Χάουαρντ Στάργκις. Η δεκαετία του 1890 ήταν γεμάτη από καλλιτεχνικές ανατροπές και κοινωνικές προκλήσεις.
Ο Γουίλι, αν και ξεκίνησε με λαμπρές προοπτικές, γρήγορα βυθίστηκε σε κακές συνήθειες και αλκοολισμό, ενώ ο Όσκαρ απολάμβανε επιτυχίες με έργα όπως Η Βεντάλια της Λαίδης Γουίντερμιλ.
Η ιστορία καταλήγει με την πτώση και των δύο αδελφών, καθώς ο Γουίλι πέθανε το 1899 από αλκοολισμό και ο Όσκαρ το 1900, αφήνοντας πίσω τους μια κληρονομιά γεμάτη αντιφάσεις και ταραχές.
Βίντεο:
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()

