Καθώς οι μαθητές της Γ Λυκείου προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις, η ελληνική κοινωνία παραμένει σοκαρισμένη από την αυτοκτονία δύο 17χρονων κοριτσιών στην Ηλιούπολη. Το γεγονός αυτό, πέρα από την τραγικότητά του, αναδεικνύει την ανάγκη για ευαισθησία και προστασία των ευάλωτων νέων.
Η αναπαραγωγή λεπτομερειών από το σημείωμα ενός από τα κορίτσια έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς η διαρροή του από την αστυνομία θέτει σε κίνδυνο την ιδιωτικότητα και την ψυχική υγεία άλλων εφήβων. Ο ψυχίατρος Γιώργος Νικολαϊδης επισημαίνει ότι η έλλειψη προστασίας για τις προσωπικές πληροφορίες των ανηλίκων είναι ανησυχητική.
Η πρόσφατη έρευνα του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ αποκαλύπτει ότι το 70% των νέων εργαζομένων δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές του ανάγκες. Οι 9 στους 10 νέους με μερική απασχόληση αναφέρουν ότι τα χρήματα που κερδίζουν δεν επαρκούν ποτέ για να βγάλουν τον μήνα. Αυτή η κατάσταση ενισχύει την αίσθηση ανασφάλειας και απογοήτευσης για το μέλλον τους.
Η έρευνα δείχνει επίσης ότι οι περισσότεροι νέοι δεν είναι ικανοποιημένοι από τις επαγγελματικές προοπτικές στην Ελλάδα, με μόλις το 9% να δηλώνει ικανοποίηση. Η πλειονότητα των νέων υποφέρει από έλλειψη ελεύθερου χρόνου, γεγονός που καθιστά δύσκολη την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.
Βίντεο:
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
