Συνελήφθησαν οι αστυνομικοί που πυροβόλησαν τον 20χρονο στο Άργος

Συνελήφθησαν οι αστυνομικοί που πυροβόλησαν τον 20χρονο στο Άργος

Σημαντικές εξελίξεις σημειώνονται σχετικά με την αιματηρή καταδίωξη που έλαβε χώρα στο Άργος, όπου οι δύο αστυνομικοί που εμπλέκονται στο περιστατικό συνελήφθησαν.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και βαριά σωματική βλάβη, ενώ παράλληλα διεξάγεται πειθαρχική διαδικασία για τη διερεύνηση των συνθηκών του συμβάντος.

Ο 20χρονος τραυματίας, ο οποίος έχει ιστορικό συλλήψεων, είχε βρεθεί στο παρελθόν με σιδερογροθιά και ρόπαλο στο αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Αργολίδας προσπάθησαν να ελέγξουν τον οδηγό του οχήματος, ο οποίος δεν υπάκουσε και ανέπτυξε ταχύτητα, εμβολίζοντας τόσο αστυνομικούς όσο και υπηρεσιακά οχήματα κατά την απόδρασή του.

Το όχημα του 20χρονου ακινητοποιήθηκε από περιπολικά, αλλά εκείνος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, αναρριχώμενος σε μαντρότοιχο. Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, χρησιμοποίησαν το υπηρεσιακό τους οπλισμό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του νεαρού.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε αεροβόλο πιστόλι, το οποίο θα εξεταστεί από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play