Φωτ. Αρχείου

Αύριο το απόγευμα η ορκωμοσία του Τζουζέπε Κόντε στην Ιταλία

Αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του Τζουζέπε Κόντε ως του επόμενου πρωθυπουργού της Ιταλίας, ο οποίος σήμερα παρουσίασε στον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας τη λίστα με τα ονόματα που θα απαρτίζουν το υπουργικό του συμβούλιο.

propoli

Οι αρχηγοί των Πέντε Αστέρων και της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι και Λουίτζι Ντι Μάιο θα είναι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, και υπουργοί, αντίστοιχα, Εσωτερικών και Εργασίας.

Παράλληλα, στην νέα κυβέρνηση θα υπάρχει υπουργείο για την κάτω Ιταλία και για την οικογένεια και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Νέος υπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει ο καθηγητής Τζοβάνι Τρία, ενώ ο συνάδελφός του Πάολο Σαβόνα αναλαμβάνει το υπουργείο Ευρωπαϊκών θεμάτων.

Στόχος η βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ιταλών

«Θα εργασθούμε εντατικά για την επίτευξη των πολιτικών στόχων που περιέχονται στο κυβερνητικό συμβόλαιο και για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των Ιταλών», τόνισε ο Τζουζέπε Κόντε.

Την κυβέρνηση συνθέτουν η Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια. Τελικά, το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας έκανε γνωστό ότι θα επιλέξει την αποχή, ενώ το νέο κυβερνητικό σχήμα θα καταψηφίσουν τόσο το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, όσο και η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Κοπιάσαμε πολύ, τώρα ελπίζω να μην υπάρξουν άλλες εκπλήξεις», δήλωσε από το Μιλάνο, όπου επέστρεψε απόψε, ο γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι.

 

Loading