«Η Ισπανία θα συνεχίσει με ευρωπαϊκή ατζέντα» προειδοποιεί ο Σάντσεθ

Δηλώσεις σε σχέση με το αποτέλεσμα των εκλογών στις περιφερειακές εκλογές που διεξήχθησαν στην Ανδαλουσία, κατά τις οποίες έκανε αισθητή την παρουσία του ένα ακροδεξιό κόμμα, για πρώτη φορά μετά το τέλος της δικτατορίας του Φράνκο, έκανε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

propoli

Από την πλευρά του, ο ηγέτης του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, σημείωσε ότι παρά το εκλογικό αποτέλεσμα, αναμένεται να συνεχίσει να προωθεί μια ευρωπαϊκή ατζέντα για την χώρα.

«Η κυβέρνησή μου θα συνεχίσει να προωθεί μια ανανεωτική και ευρωπαϊκή ατζέντα για την Ισπανία. Τα αποτελέσματα στην Ανδαλουσία ενισχύουν τη δέσμευσή μας να υπερασπιστούμε το Σύνταγμα και τη δημοκρατία από τον φόβο», έγραψε ο Σάντσεθ στο Twitter.

Οι Σοσιαλιστές ενδέχεται να χάσουν τον έλεγχο της νότιας περιφέρειας καθώς το κεντροδεξιό κόμμα Ciudadanos απέκλεισε το ενδεχόμενο συνασπισμού μαζί τους μετά τις εκλογές όπου το PSOE παραμένει πρώτο κόμμα αλλά με μεγάλες απώλειες και στις οποίες το ακροδεξιό κόμμα Vox κέρδισε 12 έδρες στο κοινοβούλιο που αριθμεί συνολικά 109 έδρες.

Loading