Μέτρα σε περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία ανακοίνωσε ο Σάντσεθ

Έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε ότι θα λάβει η ισπανική κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός της χώρας Πέδρο Σάντσεθ σε περίπτωση που το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου, χωρίς μια συμφωνία.

propoli

«Τα μέτρα αυτά θα υιοθετηθούν μέσω διατάγματος το οποίο θα παρουσιαστεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου», είπε ο Σάντσεθ στη συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε νωρίτερα.

Ο βασικός στόχος είναι «να εγγυηθούμε τα δικαιώματα των Βρετανών πολιτών» στην Ισπανία, υπό τον όρο ότι και οι Ισπανοί υπήκοοι θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς επίσης και «να προστατεύσουμε τις υπάρχουσες εμπορικές σχέσεις μας», εξήγησε ο Ισπανός πρωθυπουργός. «Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους Ισπανούς που κατοικούν στο ΗΒ και επίσης στους Βρετανούς που κατοικούν στην Ισπανία: τα δικαιώματά τους θα τα διατηρήσουν, όποιο και αν είναι το σενάριο», πρόσθεσε.

Τα μέτρα αυτά εξετάζονται σε στενή συνεργασία με τις Βρυξέλλες και με τις άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ, τόνισε ο Σάντσεθ.

Σημειώνεται ότι η Ισπανία είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός για τους Βρετανούς που φεύγουν από τη χώρα τους για να εγκατασταθούν στη νότια Ευρώπη μετά τη συνταξιοδότησή τους. Υπολογίζεται ότι περίπου 300.000 Βρετανοί ζουν στη χώρα, ιδίως στα παράλια.

Loading