Σε απίστευτο μέρος σχεδιάζει ο Τραμπ την επόμενη σύνοδο κορυφής

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που θα φιλοξενήσει την επόμενη σύνοδο κορυφής της G7 το 2020, έχει ήδη υπόψη του το κατάλληλο μέρος: ένα από τα γήπεδα γκολφ ιδιοκτησίας του, στη Φλόριντα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι πιθανότατα θα φιλοξενήσει τη σύνοδο το θέρετρο Trump National Doral, κοντά στο Μαϊάμι, τονίζοντας ωστόσο ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να βγάλει χρήματα από αυτήν την επιλογή.

propoli

Οι χώρες της G7 οργανώνουν εναλλάξ τη σύνοδο κορυφής και συχνά επιλέγουν τοποθεσίες απαράμιλλου φυσικού κάλλους.

Ο Τραμπ είπε ότι το θέρετρό του στη Φλόριντα είναι η τέλεια επιλογή, λόγω του μεγέθους του αλλά και επειδή απέχει μόλις πέντε λεπτά με το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο του Μαϊάμι. “Ο κόσμος λατρεύει την τοποθεσία του ξενοδοχείου, του αρέσει επίσης το γεγονός ότι είναι ακριβώς δίπλα στο αεροδρόμιο, για λόγους ευκολίας. Και μιλάμε για το Μαϊάμι, το Ντόραλ, επομένως είναι μια θαυμάσια περιοχή”, σημείωσε. “Δεν έχουμε τίποτα που θα μπορούσε να το συναγωνιστεί, ιδίως σε ό,τι αφορά την τοποθεσία”, πρόσθεσε, αν και επέμεινε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τη λήξη της συνόδου στο Μπιαρίτς, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι δεν θα επωφεληθεί ο ίδιος από τη διεξαγωγή της συνόδου στο θέρετρό του, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Δεν θα βγάλω χρήματα”.

Ο Τραμπ έχει συμμετάσχει σε τρεις συνόδους κορυφής, την Ιταλία, τον Καναδά και τη Γαλλία. Σε όλες τις περιπτώσεις, δεν υπήρχαν κατάλληλα αεροδρόμια στην περιοχή για να προσγειωθεί το προεδρικό αεροσκάφος και κατά συνέπεια έπρεπε να χρησιμοποιήσει ελικόπτερο ή μικρότερο αεροπλάνο για να φτάσει έως εκεί.

Μολονότι δεν του άρεσε το γεγονός ότι χρειάστηκε να αλλάξει αεροπλάνο στη Γαλλία, ο Τραμπ επαίνεσε την τοποθεσία που επιλέχθηκε στο Μπιαρίτς, ένα συνεδριακό κέντρο σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο με θέα στον Ατλαντικό. “Μπορούμε να μάθουμε, ακόμη και από αρχιτεκτονικής σκοπιάς, απ’ όσα έγιναν εδώ”, είπε.

Aliri

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει πάθος με το γκολφ και συχνά επικρίνεται γιατί χρησιμοποιεί τα γήπεδά του για επίσημους σκοπούς. Το χειμώνα περνά τις διακοπές του στο Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντας ενώ το καλοκαίρι στο γήπεδο γκολφ του Μπεντμίνστερ, στο Νιου Τζέρσι. Όταν βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, πηγαίνει τα Σαββατοκύριακα στο Στέρλινγκ της Βιρτζίνια για να παίξει σε ένα άλλο γήπεδό του.

Τον Ιούνιο, όταν ταξίδεψε στην Ευρώπη για να παραστεί στους εορτασμούς για τα 75 χρόνια από την Απόβαση της Νορμανδίας, έκανε μια παράκαμψη για να περάσει και από το γήπεδο γκολφ που διαθέτει στο Ντούνμπεγκ της Ιρλανδίας.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading