Ο Τραμπ «περιγελά» τη δωρεά βιβλιοθήκης της Ινδίας στο Αφγανιστάν

Ανοιχτή κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ηγεσία της Ινδίας και τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος κατηγόρησε την χώρα της Ασίας, για το γεγονός ότι δεν εμπλέκεται περισσότερο στο Αφγανιστάν.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε ευθέως στον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι που, όπως είπε, υπερηφανεύεται ότι χρηματοδότησε μια βιβλιοθήκη στο Αφγανιστάν, κάτι που ο ίδιος θεωρεί ότι δεν είναι καθόλου χρήσιμο. Ο Μόντι «μου λέει συνεχώς ότι έχτισε μια βιβλιοθήκη στο Αφγανιστάν» είπε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος στους δημοσιογράφους, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Τι να απαντήσω; Ω, ευχαριστούμε για τη βιβλιοθήκη; Δεν ξέρω καν αν τη χρησιμοποιεί κανείς στο Αφγανιστάν», πρόσθεσε.

Στην ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση της Ινδίας, που τονίζει ότι η χώρα είναι «ο μεγαλύτερος δωρητής στην περιοχή», απάντησε στον Τραμπ ότι το Νέο Δελχί διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την ανάπτυξη και τη βελτίωση του επιπέδου ζωής στο Αφγανιστάν.

«Η Ινδία όχι μόνο χτίζει βιβλιοθήκες αλλά κατασκευάζει και δρόμους, φράγματα, σχολεία», διαμαρτυρήθηκε μέσω του Twitter ο Ραμ Μαντχάβ, ο γενικός γραμματέας του κυβερνώντος εθνικιστικού κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP).

Loading