Σπάνιο δυστύχημα με αεροπλάνο που απογειώθηκε από Μόσχα προς Αθήνα

Ένα σπάνιο δυστύχημα συνέβη το βράδυ της Τρίτης στο διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας Σερεμιέτεβο.
Το αεροσκάφος της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας ΑΕΡΟΦΛΟΤ, με προορισμό την Αθήνα, τη στιγμή που βρισκόταν στο διάδρομο απογείωσης, «συγκρούστηκε με άγνωστο αντικείμενο», όπως μεταδόθηκε αμέσως στον πύργο ελέγχου. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση και διαπιστώθηκε ότι στο διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης βρέθηκε το πτώμα ενός ανθρώπου που επλήγη από το σασί του αεροσκάφους.

propoli

Οι εκπρόσωποι της ρωσικής εταιρίας επιβεβαίωσαν σήμερα ότι το πτώμα που βρέθηκε ανήκει σε πολίτη της Αρμενίας ο οποίος είχε απελαθεί, όπως αποδείχτηκε, από την Ισπανία και επέστρεφε στην Αρμενία μέσω Μόσχας. Στο αεροδρόμιο, προφανώς επεχείρησε να βρει τρόπο να μη φτάσει στην Αρμενία, διέφυγε της προσοχής των ανδρών ασφαλείας και βρέθηκε στον διάδρομο προσαπογείωσης, όπου βρήκε τραγικό θάνατο.

Ο επικεφαλής της «ΡΟΣΑΒΙΑΤΣΙΑ» Αλεξάντρ Νεράτκο επιβεβαίωσε ότι το θανάσιμο πλήγμα που δέχτηκε ο άτυχος άνδρας «ήταν από το αεροσκάφος της ΑΕΡΟΦΛΟΤ που εκτελούσε το δρομολόγιο προς την Αθήνα», ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή ανεξάρτητων επεισοδίων της αεροναυπηγικής, Βαλέρι Πόστνικοφ, τέτοια δυστυχήματα είναι τόσο σπάνια που μπορούν να συμβούν «μια φορά στα εκατό χρόνια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading