Το Μεξικό επιβάλλει δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα

Δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα αποφάσισε να επιβάλλει η μεξικανική κυβέρνηση ως αντίποινα στην ενέργεια της Ουάσινγκτον να ακολουθήσει την ίδια πολιτική στον χάλυβα και το αλουμίνιο.

propoli

«Το Μεξικό θα επιβάλει αντίστοιχα μέτρα σε διάφορα προϊόντα», όπως σε ορισμένα είδη χάλυβα, σε φρούτα και τυριά, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Μεξικανικό υπουργείο Οικονομικών, παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι ο κυριότερος εμπορικός εταίρος της χώρας. Οι δασμοί αυτοί «θα ισχύουν για όσο διάστημα η αμερικανική κυβέρνηση δεν αποσύρει τους δασμούς που επέβαλε», συνεχίζει η σχετική ανακοίνωση.

Με τις ευλογίες του Καναδά

Ο υπουργός Εξωτερικών Λουίς Βιδεγκαράι έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι η χώρα του «καταδικάζει κατηγορηματικά τα μέτρα προστατευτισμού» εκ μέρους της Ουάσινγκτον. Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό για το θέμα αυτό.

Το Μεξικό είναι ο κυριότερος αγοραστής αμερικανικού αλουμινίου και ο δεύτερος σε ό,τι αφορά τον χάλυβα, υπενθύμισε η κυβέρνηση. Παρά τα «άδικα και μονομερή» μέτρα, όπως τα χαρακτήρισε, ο Βιδεγκαράι δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για τη NAFTA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading

Aliri