11 αστυνομικοί και 2 δημόσιοι λειτουργοί δολοφονήθηκαν στο Μεξικό

Έντεκα αστυνομικοί δολοφονήθηκαν χθες Δευτέρα σε τομέα της πολιτείας Γκερέρο του Μεξικού (νότια), η οποία σαρώνεται από κύμα βίας συνδεόμενο με τη διακίνηση ναρκωτικών, έκανε γνωστό η πολιτειακή εισαγγελία.

Άγνωστοι έβαλαν στο στόχαστρο περίπολο των δυνάμεων ασφαλείας στον δήμο Κογιούκα ντε Μπενίτες, εξήγησε ο αναπληρωτής εισαγγελέας της πολιτείας Γκερέρο, ο Αλεχάντρο Ερνάντες, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

propoli

Σύμφωνα με τις «πρώτες πληροφορίες», συνέχισε, «11 μέλη της δημοτικής αστυνομίας έχασαν τη ζωή τους». Διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθούν τα κίνητρα της σφαγής, πρόσθεσε.

Τοπικός αξιωματούχος αρμόδιος για την ασφάλεια, που σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο ονομαζόταν Αλφρέντο Αλφόνσο Λόπες, καθώς και ακόμη ένας τοπικός δημόσιος λειτουργός, δολοφονήθηκαν επίσης στην επίθεση, σύμφωνα με τον πολιτειακό αναπληρωτή εισαγγελέα Ερνάντες.

«Δεν είχαμε λάβει γνώση απειλών» εναντίον των λειτουργών αυτών, κατά τον ίδιο.

Ο κ. Ερνάντες δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις περιστάσεις της επίθεσης. Κατά δημοσιεύματα μεξικανικών ΜΜΕ, άγνωστοι ένοπλοι είχαν στήσει ενέδρα.

Πηγή του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς στην πολιτειακή κυβέρνηση δήλωσε ότι οι αστυνομικοί μετέβησαν στην περιοχή αφού ειδοποιήθηκαν για πυροβολισμούς.

Οπτικό υλικό που κυκλοφορεί σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζει ένστολους, πεσμένους στο έδαφος μπρούμυτα, με δεμένα χέρια, νεκρούς.

Οι πολιτειακές αρχές ανακοίνωσαν πως θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή, με την ανάπτυξη δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού και της Εθνικής Φρουράς.

Ο δήμος Κογιούκα ντε Μπενίτες, δυτικά του τουριστικού μαγνήτη Ακαπούλκο, είναι διαβόητος διότι σε αυτόν δρουν συμμορίες.

Η βία στην Γκερέρο έχει κλιμακωθεί την τελευταία δεκαετία, καθώς καρτέλ συγκρούονται για τον έλεγχο της εμπορίας οπιοπαπαρούνας και οδών διακίνησης ναρκωτικών και άλλων ειδών.

Τους πρώτους εννιά μήνες της χρονιάς δολοφονήθηκαν στην πολιτεία αυτή σχεδόν 1.100 άνθρωποι, αριθμός αυξημένος κατά σχεδόν 25% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, κατά επίσημα δεδομένα.

Δείτε επίσης: Αθώος δήλωσε ο Μενέντεζ στην κατηγορία ότι ενεργούσε ως «ξένος πράκτορας»

Loading