Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι επέβαλε κυρώσεις στη ρωσική εταιρεία παραγωγής και εξόρυξης χάλυβα Evraz, ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία
«Η εταιρεία παραγωγής και εξόρυξης χάλυβα δραστηριοποιείται σε τομείς που είναι στρατηγικής σημασίας για την κυβέρνηση της Ρωσίας», αναφέρει η κυβέρνηση στην ανακοίνωσή της.
«Το σημερινό πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων σημαίνει ότι κανένας πολίτης ή εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου δεν μπορεί να συνεργαστεί μαζί τους», αναφέρει η ανακοίνωση.
Η Βρετανία ανέφερε ότι η Evraz παράγει το 28% των σιδηροδρομικών τροχών της Ρωσίας και το 97% των σιδηροδρομικών γραμμών στη Ρωσία, καθιστώντας την εταιρεία ζωτικής σημασίας καθώς η Ρωσία χρησιμοποιεί το σιδηροδρομικό δίκτυο για να μεταφέρει βασικές στρατιωτικές προμήθειες και στρατεύματα στην γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία.
Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Evraz έχει ανασταλεί από τις 10 Μαρτίου, όταν η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς. Η εταιρεία ανακοίνωσε στις 11 Μαρτίου ότι 10 μέλη του διοικητικού της συμβουλίου παραιτήθηκαν, αφήνοντας μόνο τον διευθύνοντα σύμβουλο.
Δείτε επίσης: Κυρώσεις κατά του Πατριάρχη της Μόσχας εξετάζει η ΕΕ
- Ουκρανία: Βλήματα πυροβολικού έπεσαν κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια
- Αποκαλύψεις για τις εγκληματικές οργανώσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Η ηλεκτροκίνηση στην Κίνα: ανησυχίες για τον πόλεμο τιμών ηλεκτρικών οχημάτων
- Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεπερνά τις αντιξοότητες και νικά τη Μαρσέιγ
- Παναθηναϊκός: Επικεντρώνεται στους Μάρκο Ρόζε και Ρότζερ Σμιντ για τη θέση του προπονητή