Δύο Αφγανοί δημοσιογράφοι ξυλοκοπήθηκαν ενώ είχαν τεθεί υπό κράτηση όταν κάλυπταν διαδήλωση γυναικών στην Καμπούλ.
Ο Ζάκι Νταριάμπι ιδρυτής και διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Etilaat Rooz ανέβασε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες των δύο ρεπόρτερ:
«ο ένας είχε μεγάλα, κόκκινα σημάδια από ραβδισμό στα πόδια και το κάτω μέρος της πλάτης του και ο άλλος παρόμοια σημάδια στον ώμο και το χέρι. Τα πρόσωπά τους ήταν επίσης γεμάτα μελανιές και γδαρσίματα στις φωτογραφίες, τις οποίες επαλήθευσε το πρακτορείο Reuters»
Όταν ρωτήθηκε για όσα έλαβαν χώρα ένας προσωρινός υπουργός των Ταλιμπάν είπε ότι οποιαδήποτε επίθεση σε δημοσιογράφους θα ερευνηθεί.
Ο Νταριάμπι τόνισε ότι ο ξυλοδαρμός στέλνει ένα μήνυμα στα ΜΜΕ του Αφγανιστάν ότι ο ανεξάρτητος τύπος που χρηματοδοτείται από χορηγίες του Δυτικό κόσμου δεν είναι ευπρόσδεκτα.
«Πέντε συνάδελφοι κρατήθηκαν επί περισσότερες από 4 ώρες και δύο από αυτούς ξυλοκοπήθηκαν και βασανίστηκαν βάναυσα», είπε στο πρακτορείο Reuters.
Δείτε επίσης: Ρωσία: Επτά οι νεκροί από την έκρηξη φυσικού αερίου σε κτίριο κατοικιών
- Σορός σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε έξω από την Κοζάνη
- Συναγερμός στον Πύργο: Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στη Σκιλλουντία
- AfD μπροστά στη Σαξονία-Άνχαλτ: Τα πρώτα exit polls δείχνουν καθαρή νίκη
- Σοκ με influencer στην Ταϊλάνδη: τι έδειξε η νεκροψία μετά την επέμβαση μεγέθυνσης πέους
- Σοκ στην Ιταλία: Το τελευταίο τηλεφώνημα της Λορένα πριν τη σκοτώσει ο πρώην σύντροφός της
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
