Επεισόδια σημειώθηκαν στο Αφγανιστάν σε πορεία που πραγματοποιήθηκε για τα δικαιώματα των γυναικών που κινδυνεύουν μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τους Ταλιμπάν.
Βίντεο που μετέδωσαν τα ΜΜΕ της χώρας, υπάρχει τουλάχιστον ένας τραυματίας, καθώς στο βίντεο φαίνεται μια γυναίκα με αίματα στο πρόσωπο.
Γυναίκες διαδήλωσαν επί δύο μέρες για τα δικαιώματα τους φωνάζοντας για ισότητα, δικαιοσύνη και δημοκρατία, και μάλιστα τονίζουν ότι δεν είναι οι γυναίκες της δεκαετίας του 90′.
«Φαίνεται πως οι διαδηλώσεις δεν επιτρέπονται πλέον», ανέφερε μέσω Twitter ο αφγανός δημοσιογράφος Ζάκι Νταριάμπι.
Οι Ταλιμπάν τόνισαν ότι θα σεβαστούν τα δικαιώματα των γυναικών, αλλά ερμηνεύοντας την δικιά του ελευθερία που έχει να κάνει με την Σαρία.
Δείτε επίσης: ΗΠΑ – Τυφώνας Άιντα: Έφτασαν τους 12 οι νεκροί από τον τυφώνα
- Ουκρανία: Ο ρόλος της Ευρώπης στις εγγυήσεις ασφαλείας, δηλώνει ο Βανς
- Η σπάνια προφητεία του 16ου αιώνα για την επανακατάληψη της Πόλης
- Επίθεση σε οχηματοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Σουδάν
- Ιράν: Αντιστάσεις της Ευρώπης για την παράταση των κυρώσεων
- Γάζα: Η Χαμάς καταδικάζει το σχέδιο κατάληψης του Ισραήλ ως δείγμα περιφρόνησης προς τους μεσολαβητές
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr