Ενάντια στους Ταλιμπάν στράφηκε το Ισλαμικό κράτος το οποίο προειδοποιεί ότι θα γίνουν νέες επιθέσεις εις βάρος του Αφγανιστάν.
Συγκεκριμένα όπως διαβάσατε νωρίτερα το ISIS είναι ενάντια στους Ταλιμπάν καθώς όπως τόνισε δεν θέλουν να εφαρμόσουν την Σαρία οπότε είναι εχθροί τους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ «εξαιτίας μιας συγκεκριμένης και αξιόπιστης απειλής, όλοι οι Αμερικανοί υπήκοοι που βρίσκονται στην περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ (…) πρέπει να φύγουν από εκεί το ταχύτερο δυνατό». Η απειλή αφορά συγκεκριμένα «την Νότια πύλη, την πύλη νέο υπουργείο Εσωτερικών και την πύλη κοντά στο βενζινάδικο Πανσίρ βορειοδυτικά του αεροδρομίου».
Ο Τζό Μπάιντεν προειδοποίησε ότι «είναι πολύ πιθανόν να σημειωθεί μια νέα επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ εντός των επόμενων ωρών καθώς η κατάσταση επί του πεδίου παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνη.».
Δείτε επίσης:
- Ίος αλλάζει με σχέδιο: υποδομές, πολιτισμός και νέα τουριστική ταυτότητα
- Ρόδος: Το βοτσαλωτό ξαναβρίσκει ζωή μέσα από τα προγράμματα του Aegean Skills
- Κόντρες φωτιάς στη 3η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ
- Σοκ στην Αττάλεια: Πατέρας τριών παιδιών σκοτώθηκε σε βουτιά από προβλήτα ξενοδοχείου
- US Open: Πρόκριση για Σβιάτεκ και Γκοφ, εκτός Φριτς, Κις και Ανισίμοβα
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
