Το Αφγανιστάν προειδοποίησε ο ΟΗΕ για το γεγονός ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερεύσει αν αποκλειστούν από την εργασία οι γυναίκες της χώρας.
Συγκεκριμένα ο ΟΗΕ τονίζει ότι η οικονομική κρίση στην χώρα μπορεί να βαθαίνει αν δεν αλλάξει στάση η κυβέρνηση των Ταλιμπάν, και δεν επιτρέψει τις γυναίκες να εργαστούν.
Το UNDP υπογράμμισε τις ενδεχόμενες επιπτώσεις που θα έχει ο αποκλεισμός των γυναικών από την εργασία, αφού οι Ταλιμπάν δεν έχουν επιτρέψει σε ένα μέρος των γυναικών δημοσίων υπαλλήλων να εργαστούν.
«Οι γυναίκες καταλαμβάνουν το 20% των συνολικών θέσεων εργασίας και είναι ζωτικής σημασίας για να περιοριστεί η οικονομική καταστροφή στο Αφγανιστάν», εξήγησε η διευθύντρια του UNDP.
Δείτε επίσης: Σαουδική Αραβία: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον
- Πέντε συλλήψεις για πυρκαγιές από αμέλεια σε Νέα Μάκρη, Πρέβεζα, Εύβοια, Χίο και Άγιο Όρος
- Σορός σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε κοντά σε μοναστήρι στην Κοζάνη
- Στροφή στη σιδηροδρομική ακίνητη περιουσία: Η ΓΑΙΑΟΣΕ γίνεται Ελληνικά Σιδηροδρομικά Ακίνητα
- Ο Ρομπ Λόου δείχνει τον Τομ Κρουζ για ρόλους που έχασε στο Χόλιγουντ
- Φωτιά στα Καλάβρυτα: Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις στην περιοχή Πετσάκοι
![]()
