Αυστηρό μήνυμα των Φρουρών της Επανάστασης σε Ιρανούς χρήστες: «Μην κάνετε αναρτήσεις υπέρ του Ισραήλ»

Ορισμένοι χρήστες από το Ιράν εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στο Ισραήλ μετά τη χθεσινοβραδινή επίθεση.

Αυστηρή προειδοποίηση να μην υπάρξουν αναρτήσεις υπέρ του Ισραήλ έστειλες στους Ιρανούς χρήστες η μονάδα πληροφοριών του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε.

propoli

Κάποιοι Ιρανοί έχουν εκφράσει ότι στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ μετά τη χθεσινοβραδινή επίθεση, η οποία έγινε σε αντίποινα για τον φερόμενο βομβαρδισμό του Ισραήλ κατά του προξενείου του Ιράν στην πρωτεύουσα της Συρίας την 1η Απριλίου.

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις γύρω από την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν στο Ισραήλ, ενώ εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να ξεκαθαριστεί και το ποια θα είναι η στάση του Ισραήλ από εδώ και πέρα.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου αλλά και το πολεμικό συμβούλιο θα λάβουν την απόφαση αν θα απαντήσουν ή όχι στην επίθεση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νετανιάχου, και ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ είναι στο πλευρό του Ισραήλ.

Αυτό εξάλλου ανέφερε και η επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την επικοινωνία Μπάιντεν και Νετανιάχου.

Δημοσίευμα του Axios αναφέρει ότι ο Μπάιντεν την ώρα της συνομιλίας τους είπε ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να συμφωνήσουν σε αντίποινα του Ισραήλ.

Ο Τζο Μπάιντεν και οι ανώτεροι σύμβουλοι του Λευκού Οίκου ανησυχούν πως μια ανταπάντηση του Ισραήλ θα οδηγήσει σε γενικευμένη σύρραξη στη Μέση Ανατολή και θα παρασύρει τις ΗΠΑ σε ένα καταστροφικό πόλεμο.

Επίσης ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε και στη βοήθεια που προσέφεραν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ στην αναχαίτιση του 99% των 330 drones και πυραύλων.

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στα λόγια του Μπάιντεν προς τον Νετανιάχου ο οποίος φέρεται να είπε «έχετε μια νίκη, αποδεχτείτε την».

Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Είπα στον πρωθυπουργό Νετανιάχου ότι το Ισραήλ επέδειξε αξιοσημείωτη ικανότητα να αμύνεται και να νικάει ακόμη και πρωτοφανείς επιθέσεις – στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στους εχθρούς του ότι δεν μπορούν να απειλήσουν αποτελεσματικά την ασφάλεια του Ισραήλ».

«Η ομάδα μου θα συνεργαστεί με τους ομολόγους της σε όλη την περιοχή. Και θα παραμείνουμε σε στενή επαφή με τους ηγέτες του Ισραήλ. Και ενώ δεν έχουμε επιθέσεις στις δυνάμεις ή τις εγκαταστάσεις μας σήμερα, θα παραμείνουμε σε εγρήγορση για όλες τις απειλές και δεν θα διστάσουμε να αναλάβουμε όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία του λαού μας», είπε ο Μπάιντεν.

Loading