Αυστρία – Άλπεις: Συντριβή αερόστατου με 9 τραυματίες μετά από ανύψωση στον ουρανό χωρίς πιλότο

Ένα αερόστατο συνετρίβη στις αυστριακές Άλπεις το Σάββατο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εννέα άνθρωποι

Το αερόστατο χτύπησε στο έδαφος στο ανατολικό άκρο της οροσειράς, πετώντας έξω τον πιλότο και τον συγκυβερνήτη, και στη συνέχεια αναπήδησε πίσω στον ουρανό με τους επιβάτες να επιβαίνουν ακόμη, δήλωσαν οι αρχές.

propoli

Δύο από τους επιβαίνοντες τραυματίστηκαν σοβαρά στη συντριβή στην περιοχή Bucklige Welt, μια περιοχή που ονομάστηκε για το λοφώδες τοπίο της, σύμφωνα με τη Sonja Kellner του Αυστριακού Ερυθρού Σταυρού.

Βρέθηκαν μαζί με άλλους 2 ελαφρά τραυματισμένους επιβάτες στο Untereck. Άλλοι πέντε επιβάτες βρέθηκαν με ελαφρά τραύματα κοντά στο Stang, περίπου 5 χιλιόμετρα μακριά.

Η καθημερινή εφημερίδα Kurier ανέφερε ότι το ατύχημα συνέβη καθώς το μπαλόνι επρόκειτο να προσγειωθεί σε ένα λιβάδι.

Είπε ότι το μπαλόνι κατέβηκε πολύ γρήγορα και αναπήδησε από το έδαφος, βγάζοντας τέσσερα άτομα από το καλάθι, συμπεριλαμβανομένου του πιλότου και του συγκυβερνήτη.

Παρασύρθηκαν κατά μήκος του εδάφους για λίγα μέτρα πριν το μπαλόνι απογειωθεί ξανά με τους 5 εναπομείναντες επιβάτες του.

Ο πιλότος είπε στους επιβάτες μέσω τηλεφώνου πώς να πραγματοποιήσουν έκτακτη προσγείωση, η οποία τελικά σταμάτησε σε ένα δάσος, ανέφερε ο Kurier.

Οι 2 βαριά τραυματισμένοι επιβάτες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε τοπικά νοσοκομεία.

Δείτε επίσης: ΣΟΚ στην Κρήτη: Πτώση τουριστικού αερόστατου

Loading