Το λοκντάουν για τον γενικό πληθυσμό λήγει την Κυριακή.
Οι ανεμβολίαστοι θα παραμείνουν σε καθεστώς lockdown μετά την άρση, την Κυριακή, του λοκντάουν για τον γενικό πληθυσμό, όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο νέος καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ, μια ημέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Νεχάμερ, δεν είναι πλέον ζήτημα το αν το γενικό λοκντάουν θα λήξει την Κυριακή, όπως είναι προγραμματισμένο, αλλά με ποιον τρόπο θα λήξει και οι διαβουλεύσεις για αυτό θα πραγματοποιηθούν αύριο.
Ωστόσο, πρέπει να επιλυθούν οι λεπτομέρειες, το οποίο θα γίνει αύριο Τετάρτη σε συνάντηση που θα έχει η κυβέρνηση και οι ασκούντες επιρροή κυβερνήτες των 9 επαρχιών της Αυστρίας.
“Για όλους τους ανεμβολίαστους, που υποφέρουν από το γεγονός ότι παραμένουν σε lockdown, υπάρχει μια ξεκάθαρη πρόταση: μπορείτε να βγείτε από αυτό το καθεστώς αν αρπάξετε την ευκαιρία και εμβολιαστείτε”, είπε ο Νεχάμερ και πρόσθεσε ότι στόχος του είναι να ενθαρρύνει όσους περισσότερους γίνεται να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου.
Ερωτηθείς αν τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν και πάλι το σαββατοκύριακο ο αυστριακός καγκελάριος απάντησε ότι αυτό έχει ήδη συμφωνηθεί με τους επαρχιακούς κυβερνήτες και ο στόχος είναι να ανοίξουν εκ νέου όσες περισσότερες επιχειρήσεις γίνεται.
Το ερώτημα που παραμένει, είπε, είναι ποια μέτρα ασφαλείας και ποιοι περιορισμοί θα πρέπει να υιοθετηθούν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Αυστρία – Κορονοϊός: Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατά της καραντίνας (vid)
- Υεμένη: Συγκλονιστικοί βομβαρδισμοί από βρετανικά και αμερικανικά αεροσκάφη κατά των Χούθι
- Καναδάς: Συγχαρητήρια από την Ουάσινγκτον στον Μαρκ Κάρνεϊ για τη νίκη του στις εκλογές
- Φορτηγό πλοίο χωρίς κυβερνήτη πλέει στα ανοιχτά του ακρωτηρίου Μαλέα λόγω μηχανικής βλάβης
- Υεμένη: Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν ότι έχουν πλήξει πάνω από 1.000 στόχους από τα μέσα Μαρτίου
- ΗΠΑ: Απέλαση Κουβανής μητέρας χωρίς την ενός έτους κόρη της – Τι ισχύει;