Air India: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες του μοναδικού επιζώντα από την αεροπορική τραγωδία

Air India: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες του μοναδικού επιζώντα από την αεροπορική τραγωδία

Ο μοναδικός επιζήσας της συντριβής αεροπλάνου της Air India, που άφησε πίσω της πάνω από 240 νεκρούς, μίλησε για τη φρίκη να βλέπει ανθρώπους «να πεθαίνουν μπροστά στα μάτια» του, διηγούμενος ότι ο ίδιος βγήκε από τη σπασμένη έξοδο κινδύνου, αφού το αεροσκάφος προσέκρουσε σε εστία ιατρικής σχολής στην πόλη Αχμενταμπάντ.

Ο Ραμές Βισουοσκούμαρ, Βρετανός πολίτης ινδικής καταγωγής, σύμφωνα με την αστυνομία, καθόταν στη θέση 11A κοντά στην έξοδο κινδύνου και κατάφερε να διαφύγει μέσω της σπασμένης πόρτας. Φαίνεται σε βίντεο μετά την αεροπορική τραγωδία, να κουτσαίνει σε δρόμο, φορώντας ένα μπλουζάκι με λεκέδες από αίμα και με μώλωπες στο πρόσωπό του.

Το βίντεο αυτό έκανε τον γύρο σχεδόν όλων των ειδησεογραφικών δικτύων της Ινδίας, μετά την πτώση του Boeing 787-8 Dreamliner της Air India με προορισμό το Λονδίνο, το οποίο μετατράπηκε σε πύρινη σφαίρα, στη χειρότερη αεροπορική τραγωδία της τελευταίας δεκαετίας. «Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω πως επέζησα. Για μια στιγμή πίστευα ότι κι εγώ θα πεθάνω», δήλωσε ο 40χρονος στο ινδικό κρατικό δίκτυο DD News από την κλίνη του στο νοσοκομείο.

Αναφερόμενος στο τι συνέβη πριν από τη συντριβή, ο Ραμές είπε ότι, «όταν απογειώθηκε η πτήση, σε πέντε με δέκα δευτερόλεπτα υπήρχε η αίσθηση ότι (το αεροπλάνο) είχε κολλήσει στον αέρα. Ξαφνικά άρχισαν να αναβοσβήνουν τα φώτα -πράσινο και άσπρο. Το αεροπλάνο δεν έπαιρνε ύψος και απλώς αιωρούνταν προτού να προσκρούσει ξαφνικά σε ένα κτίριο και να γίνει έκρηξη».

Το σημείο της αεροπορικής τραγωδίας επισκέφθηκε σήμερα ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, ενώ πλάνα τον δείχνουν να μιλάει με τον Ραμές στο νοσοκομείο. Οι γιατροί δήλωσαν ότι ο Ραμές δεν έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό.

Στο χθεσινό αεροπορικό δυστύχημα, ένα από τα πιο θανατηφόρα όσον αφορά τον αριθμό Βρετανών πολιτών που έχασαν τη ζωή τους, οι 241 υπόλοιποι επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους. Στο έδαφος, τουλάχιστον 5 φοιτητές της ιατρικής σχολής έχασαν τη ζωή τους, ενώ τραυματίστηκαν περίπου 50 άνθρωποι. Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών στο έδαφος μπορεί να αυξηθεί, καθώς διασώστες αναζητούν αγνοούμενους στα συντρίμμια των κτιρίων της ιατρικής σχολής.

Ο Ραμές, αναφερόμενος στην κατάσταση μετά την πρόσκρουση, είπε ότι «Η απέναντι πλευρά του αεροπλάνου ήταν μπλοκαρισμένη από τον τοίχο του κτιρίου, έτσι κανένας δεν θα μπορούσε να βγει από αυτήν», σημειώνοντας ότι έφυγε από το σημείο του δυστυχήματος έχοντας υποστεί μόνον εγκαύματα στο αριστερό του χέρι.

Loading

Play