Ακόμη 6 πτήσεις ανθρωπιστικής αερογέφυρας της ΕΕ προς τη Γάζα προγραμματίστηκαν

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προγραμματίστηκαν άλλες έξι πτήσεις ανθρωπιστικής αερογέφυρας της ΕΕ προς τη Γάζα για τις επόμενες ημέρες.

Με αυτές τις νέες προσθήκες, ο συνολικός αριθμός των πτήσεων αερογέφυρας της ΕΕ ανέρχεται σε 14 τις τελευταίες εβδομάδες. Το φορτίο αυτών των πτήσεων υπερβαίνει τους 550 τόνους επείγουσας βοήθειας, η οποία προορίζεται για τον πληθυσμό της Γάζας. Η μεταφορά αυτής της βοήθειας πραγματοποιείται μέσω της Αιγύπτου, με γρήγορη παράδοση μέσω του συνοριακού σημείου διέλευσης της Ράφα.

propoli

Η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος διεθνής δωρητής στον παλαιστινιακό λαό, ενώ πρόσφατα τετραπλασίασε την ανθρωπιστική της βοήθεια προς τη Γάζα το 2023 σε πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ. Όπως τονίζει η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, «οχτώ πτήσεις με τις απαραίτητες προμήθειες έχουν ήδη φτάσει στην Αίγυπτο (με πάνω από 372 τόνους βοήθειας) και άλλες έξι είναι προγραμματισμένες για τις επόμενες ημέρες. Ταυτόχρονα, εργαζόμαστε σε συμπληρωματικές διαδρομές, όπως ένας θαλάσσιος διάδρομος».

Συγκεκριμένα, δύο πτήσεις από το Μπρίντιζι της Ιταλίας έχουν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν σήμερα και αύριο μεταφέροντας 55 τόνους ειδών που δωρήθηκαν από την ΕΕ στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα. Το φορτίο περιλαμβάνει υλικοτεχνικά είδη, όπως κινητή μονάδα αποθήκευσης, προμήθειες ψυκτικής αλυσίδας και άλλα είδη που θα αυξήσουν την ικανότητα των ανθρωπιστικών οργανώσεων να εξασφαλίσουν μια πιο αποτελεσματική ανταπόκριση για τους ανθρώπους στη Γάζα. Τρεις ακόμη πτήσεις πρόκειται να αναχωρήσουν την επόμενη εβδομάδα από το Βουκουρέστι μεταφέροντας υλικό καταφυγίου, όπως σκηνές και στρώματα, δωρεά της Ρουμανίας. Η έκτη πτήση θα αναχωρήσει από την Οστάνδη του Βελγίου αργότερα αυτόν τον μήνα μεταφέροντας προμήθειες από τις υπηρεσίες του ΟΗΕ και άλλους ανθρωπιστικούς εταίρους.

Δείτε επίσης: ΠΟΥ: Βομβαρδίζεται το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Γάζα και άλλο ένα με παιδιά σε μηχανική υποστήριξη (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Loading